Overslaan en naar de inhoud gaan

Léon Bouwman in directie Sijthoff Media Groep

Léon Bouwman (50) treedt per 10 april toe tot de directie van de Sijthoff Media Groep, uitgever van onder meer de B-2-B titels Adformatie, AG Connect en Binnenlands Bestuur en de B-2-C titels Kidsweek en 7Days.
© SMG
SMG

Bouwman wordt als Chief Content Officer verantwoordelijk voor alle journalistieke en redactionele content van de SMG-websites, magazines, events, opleidingen, custom publishing- en andere activiteiten. Hij zal zich bezighouden met het versterken van de samenhang tussen de verschillende clusters, maar vooral ook met het ontwikkelen van nieuwe redactionele en commerciële contentconcepten, events, opleidingen en communities.

De afgelopen zes jaar was Bouwman werkzaam bij de FD Mediagroep, waar hij voor Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio een conceptafdeling FD/BNR Networks heeft opgezet, die opereerde op het snijvlak van redactioneel-onafhankelijke inhoud en de merkcommunicatie-behoeften van adverteerders. Sinds begin dit jaar was Bouwman actief als Head of Business bij contentmarketingbureau Redactiepartners, een deelneming van de FD Mediagroep. Voordat hij bij FDMG aan de slag ging, was Bouwman jarenlang werkzaam bij Adformatie, onder meer als hoofdredacteur.

Nieuwe merkextensies

Over zijn overstap naar de Sijthoff Media Groep zegt Leon Bouwman: ‘Ik kijk er enorm naar uit om, samen met de diverse hoofdredacties, de sterke redactionele merken binnen de Sijthoff Media Groep verder te ontwikkelen. De mogelijkheden liggen in het verbeteren van de bestaande kwaliteit van content, producten en bezetting, maar ook in het initiëren van nieuwe merk-extensies en concepten. Al mijn ervaringen op het gebied van journalistiek, events, concepten en custom publishing uit eerdere banen komen in deze nieuwe functie samen.’

CEO Willem Sijthoff: ‘Met Léon brengen we de onderneming naar het volgende niveau. Dan gaat het enerzijds om de kwaliteit van de content en anderzijds om de rol die wij als verbinder in de verschillende communities hebben en verder willen uitbouwen. Ik verheug me erop om in de nieuwe setting van de 3-koppige directie (Willem Sijthoff, Mark Termeer, Léon Bouwman) met veel enthousiasme de volgende stap te zetten.’

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in