Overslaan en naar de inhoud gaan

Lesscher IT gaat op in Previder

Odin Groep voegt z’n werkplek-dienstverlener Lesscher IT in bij het eigen datacenterbedrijf Previder. Als belangrijke overweging bij de interne fusie noemt directeur Stephan Masselink het kunnen voeren van een één-loket-policy naar zowel klanten als leveranciers.
twin-datacenter
© Previder
Previder

Door de fusie ontstaat er in Noord-Nederland een integrale aanbieder van generieke IT-oplossingen.

Lesscher levert met omstreeks 70 medewerkers hoofdzakelijk online werkplekken en cloudstorage aan bedrijven en zorginstellingen in het noord-oosten van Nederland. Bekende klantnamen zijn Arts&Zorg, Woningstichting Welbions. Het bedrijf bestaat als 26 jaar en is in feite de oorsprong van de Odin Groep.

6000 vierkante meter datacentervloer

Previder is een datacenter-provider die cloud, colocatie, connectivity en applicatiehosting biedt. Bij dat laatste moet onder meer worden gedacht aan bedrijfsapplicaties niet ver-cloudbaar zijn. Het bedrijf beschikt daartoe over twee datacenters strategisch gelegen tussen de Amsterdamse en Duitse Internet Exchange. Bij elkaar voorzien deze datacenters in een vloeroppervlakte van meer dan 6000 vierkante meter. Ook zusterbedrijf Lesscher was uiteraard klant, onder meer voor het hosten van de Office365-omgeving dat het bedrijf z’n klanten aanbiedt. Andere bekende klanten zijn Vitens, Sqills (ISV), Reggefiber en Bleckmann.

Als gevolg van kruisverkoop zijn er steeds meer klanten die diensten afnemen van beide bedrijven. Volgens Masselink is het in die gevallen geen wenselijke situatie dat deze klanten met 2 verschillende bedrijven te maken hebben. Maar daarnaast speelt bij de fusie een rol dat beide onderneming vaak met dezelfde technologieleveranciers werken, zo zijn beide bedrijven op dit moment in gesprek met Microsoft, om hun klantpropositie rond Azure te kunnen verdiepen. Azure kan voor klanten onder meer interessant zijn vanwege de bedrijfsapplicaties die het op SaaS-basis aanbiedt, iets wat voor previder – met z’n focus op infrastructuur en werkplekken – geen focus-domein is.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in