Overslaan en naar de inhoud gaan

LG al klaar met modulaire smartphone

LG introduceerde vorig jaar op de Consumer Electronics Show (CES) de LG G5 met de mogelijkheid functies uit te breiden via zogeheten 'Friends'-modules.
LG Cam Plus
© LG
LG

De smartphone kwam beschikbaar met twee modules, een camera-uitbreiding en een hifi-uitbreiding. Die laatste werd ontwikkeld in samenwerking met Bang & Olufsen. De bedoeling was in de loop der tijd meer uitbreidingen als modules toe te voegen.

Maar zo ver is het niet gekomen, meldt The Wall Street Journal. LG concludeert dat het concept niet aanslaat, gebruikers hebben er geen behoefte aan. LG richt zich voor de ontwikkeling van de G6 dan ook op verbetering van de interne functionaliteiten van de smartphone.

Modulair in verschillende vormen

LG was snel op de markt met een telefoon waar modules aangeklikt worden. De standaard functies van de smartphone blijven in het apparaat aanwezig. Verschillende andere producenten ontwikkelen modulaire concepten waarbij uitbreidingseenheden de standaard functies vervangen. De module met de standaard functie wordt van een onderliggend frame verwijderd en op de opengevallen plek komt de nieuwe module.

De aanpak van LG had als nadeel dat de smartphone met module gelijk erg groot werd. Ook had het verwisselen van de modules nog al wat nadelen. Zo moest steeds de bodem uit de telefoon worden getrokken en de accu aan de te plaatsen module worden gekoppeld. De combinatie moest vervolgens weer in de smartphone worden geschoven. Een herstart van de smartphone was onvermijdelijk. Bovendien waren de twee modules behoorlijk prijzig, bijvoorbeeld 60 euro voor de camera.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in