Overslaan en naar de inhoud gaan

Losser speelt Whatsapp-spel met bewoners

Gemeente Losser gaat in samenwerking met de politie het spel 'Vang de boef in de wijk' spelen. Bewoners worden uitgedaagd om deel te nemen aan het spel door met behulp van de Buurtpreventie Whatsapp-groepen een boef te vangen.
whatsapp, app

De politie bootst verdachte situaties na om de bewoners op het juiste spoor te zetten.

Boef vinden met aanwijzingen

Bewoners kunnen zowel vanuit huis als op straat meespelen. De bedoeling is dat ze met behulp van de Buurtpreventie Whatsapp-groepen de boef vangen. Onder andere kentekens van verdachte voertuigen, signalement van verdachte personen en inbraakgevoelige situaties mogen gemeld worden. Door de boef aan te spreken kunnen bewoners een voucher ontvangen, waarmee ze een prijs kunnen winnen. Ook de bewoners die tijdens het spel de beste informatie hebben doorgegeven maken een kans op prijzen. Deze worden uitgereikt door burgemeester Jean Paul Gebben.

Schroom om meldingen te maken

In gesprekken met inwoners van Losser komt bij de gemeente regelmatig naar voren dat zij schroom hebben om verdachte situaties te melden bij de politie of deze niet herkennen, zo meldt de gemeente.  'Het spel Vang de boef in de wijk maakt bewoners op een leuke manier bewust van verdachte situaties en geeft hen de gelegenheid te oefenen met het signaleren en melden van verdachte situaties.' Op dit moment zijn er zo'n 1025 bewoners in gemeente Losser die deelnemen aan de Whatsappgroepen.

Whatsapp werkt

Gebben laat weten dat buurtpreventie een goed middel is om er voor te zorgen dat inbraken en criminaliteit worden voorkomen en bestreden. 'In de praktijk blijkt dat de criminaliteitscijfers drastisch dalen als in een buurt WhatsApp groepen actief zijn. Oefenen met de WhatsApp groepen op 7 juni moedig ik dan ook zeer aan.'

bron: Binnenlands Bestuur /  

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in