Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer abonnees, minder prepaid bij T-Mobile Nederland

De omzet van T-Mobile in Nederlandkwam de eerste drie maanden van het jaar uit op 421 miljoen euro. Dat is 1 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2011. Maar dankzij het schrikkeljaar telde het eerste kwartaal van 2012 ook een dag extra; daarvoor gecorrigeerd was de omzet min of meer stabiel.
t-mobile

Meer abonnees

Het aantal klanten steeg vergeleken bij het eerste kwartaal van 2011 met 3 procent. T-Mobile heeft nu 4,9 miljoen klanten. Daarbij treed een verschuiving op naar abonnementhouders. Het aantal 'postpaid'-klanten, zoals T-Mobile dat noemt, steeg 7 procent, het aantal prepaidklanten daalde 3 procent.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA, dat wil zeggen voor aftrek van rentebetalingen, afschrijvingen en belasting) kwam uit op 115 miljoen euro. Dat was 40 procent hoger dan vorig jaar, toen T-Mobile Nederland geld uittrok om op termijn kosten te besparen. Die maatregelen tonen nu hun effect, laat T-Mobile in het persbericht weten.

Moederbedrijf tevreden over eerste kwartaal

Met die 115 miljoen leverde T-Mobile Nederland een positieve bijdrage aan het resultaat van moederbedrijf Deutsche Telekom. Dat realiseerde een bedrijfsresultaat van 4,5 miljard euro, nagenoeg onveranderd met het eerste kwartaal van 2011. Deutsche Telekom zag de omzet licht dalen, met 1,1 procent tot 14,4 miljard euro, maar is daar niet ontevreden over. De nettowinst halveerde tot 238 miljoen euro; dat was vooral te wijten aan het feit dat in dit kwartaal op concernniveau voorzieningen voor reorganisatie zijn genomen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in