Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer verdienen? Behaal één van deze certificaten!

Werkgevers hechten waarde aan onafhankelijke certificatie van de vaardigheden van medewerkers en sollicitanten, blijkt uit onderzoek van CompTIA. Twee derde van de werkgevers vindt IT-certificaten erg waardevol. Een even groot deel geeft de voorkeur aan de sollicitant mét certificaat, als hij moet kiezen tussen twee verder even gekwalificeerde IT'ers. 72 procent stelt het kunnen tonen van een IT-certificaat als voorwaarde om in aanmerking te komen voor een aantal banen op de IT-afdeling.
carrièreladder, loopbaan

En 60 procent gebruikt IT-certificaten regelmatig om vast te stellen of een sollicitant over de vereiste competenties beschikt.

Maar niet alle certificaten zijn voor de sollicitanten in spé even waardevol, constateert het Amerikaanse IT World na onderzoek in samenwerking met Foote Partners. Dat onderzoek resulteerde in een 'hot list' van 15 certificaten, op basis van de loonontwikkeling in de afgelopen periode en personeelsplannen die 400 besluitvormers op IT-gebied in een onderzoek met Foote Partners hebben gedeeld. Dat leidt tot de volgende lijst:

De eerste drie in deze lijst bieden volgens Foote Partners de beste kans op mooie carrière- en salarissprongen.

De gegevens zijn natuurlijk wel gebaseerd op Amerikaans onderzoek. De kans dat Nederlandse bedrijven er anders over denken of een andere waarde toekennen aan specifieke certificaten, is reëel aanwezig. De certificatie tot Cyber Security Forensic Analyst lijkt ook wel een er Amerikaanse inslag te hebben. Toch geeft de lijst van waardevolle certificaten die IT World en Foote Partners samenstelden wel een aardig idee, waar de ontwikkelingen naartoe gaan en met welke diploma's je je marktwaarde kunt verhogen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in