Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft breidt regie over containers uit met overname Deis

Microsoft heeft Deis overgenomen, een specialist in gereedschap om applicaties in containers te plaatsen. Microsoft koopt Deis van Engine Yard, dat het onderdeel in 2015 inlijfde.
containers
© Pixabay.com
Pixabay.com

Deis heeft een aantal tools ontwikkeld zoals Workflow, Helm en Steward. Ze helpen onder meer bij het samenstellen en beheren van applicaties die over verschillende containers zijn verdeeld. Het gereedschap is een toevoeging bovenop Kubernetes, het open source gereedschap gericht op het beheren van grote hoeveelheden containers in de cloud. Microsoft zegt in een blog vastberaden te zijn door te gaan met de ontwikkeling van het gereedschap.

Containers stellen software-ontwikkelaars in staat een applicatie te bouwen die in een geïsoleerde omgeving draait en makkelijk van de ene naar de andere fysieke computer kan worden verhuisd. Ze faciliteren bovendien het ontwikkelen van microservices. Dit zijn kleine applicaties met een beperkte functionaliteit die echter samen de functionaliteit leveren van wat voorheen als een grote complexe applicatie zou zijn gebouwd. De gereedschappen van Deis helpen die complexe interactie tussen microservices eenvoudiger tot stand te brengen.

Containers steeds belangrijk onderdeel van Azure cloudservice

De overname van Deis is een nieuwe investering van Microsoft in de ontwikkeling van containertechnologie. Microsoft kondigde in november vorig jaar aan Kubernetes toe te voegen aan zijn Azure Container Service. Naast het Kubernetes-gereedschap biedt Microsoft ook de concurrerende container 'orchestratie'-gereedschappen DC/OS van Mesosphere en Swarm van Docker.

Financiële details over de overname zijn door geen van beide partijen bekend gemaakt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in