Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft stopt met Groove

Microsoft stopt eind dit jaar met zijn muziekdienst Groove. Een samenwerking met Spotify moet er voor zorgen dat gebruikers hun gedownloade muziek daar naartoe kunnen overzetten.
Muziekstreaming
© CC0 Pixabay
CC0 Pixabay

Microsoft besloot hiertoe omdat klanten aangaven dat ze een streamingdienst wilden “met de grootste catalogus.” Dat kon het bedrijf hen niet bieden. De Groove Music Pass-app blijft wel werken met de muziek die de gebruiker al had aangeschaft. Na 31 december is het echter niet meer mogelijk om muziek te streamen, aan te schaffen of te downloaden. Groove-gebruikers kunnen in elk geval tot 31 januari 2018 overstappen.

Spotify

Microsoft heeft de samenwerking met Spotify uitgebreid voor de Groove-gebruikers. Zij kunnen vanaf nu hun aangeschafte playlists overzetten op Spotify. Ook krijgen ze 60 dagen gratis Spotify Premium.  

Het softwarebedrijf meldde eerder al dat het Soptify ondersteunt in de Xbox One. De huidige samenwerking lijkt dan een logische stap.

Microsoft had maar weinig succes in de muziekdiensten. Eind 2015 moest het bedrijf al stoppen met Zune en werden de gebruikers daarvan verwezen naar Groove.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in