Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder banen weg bij Xerox in Venray

Dit heeft Xerox Nederland bevestigd aan Limburgse media, waaronder 1limburg.
werkloos, baan, arbeidsmarkt
© Pixabay
Pixabay

In juli van dit jaar werd bekend dat het Venrayse onderdeel van de Amerikaanse printer- en kopieerapparatenfabrikant het mes wilde zetten in de organisatie. Volgens de plannen zou de productie van toner en de fabricage van fotoreceptorcellen naar het buitenland worden verplaatst. De ingreep zou zeker 150 mensen die werkzaam waren in de fabriek in Venray hun baan kosten, meldde Xerox destijds. Daarmee zou na vijftig jaar alle productieactiviteiten van Xerox uit Venray worden gehaald, een fabriek waar in de jaren zeventig van de vorige eeuw nog 3100 mensen op de loonlijst stonden.

Twee afdelingen gesloten

Die plannen lijken nu gewijzigd. Volgens een nieuwe mededeling van Xerox blijft het bedrijf toch investeren in de productie van fotoreceptorcellen in Venray die voor rekening van de afdeling OCP komt. Wel worden in mei volgend jaar twee afdelingen gesloten, de afdeling Tonerproductie en het Print-testlab. De fabricage van de Venrayse tonerproducten wordt naar Xerox-vestigingen elders overgeheveld.

Sociaal plan

Ofschoon door deze maatregel 50 à 55 medewerkers op straat komen te staan, belooft Xerox "zijn uiterste best te doen" om deze werknemers intern over te plaatsen. Voor hen geldt een sociaal plan.

In totaal werken in Venray zo'n zeshonderd mensen, inclusief uitzendkrachten. De reorganisatie moet in maart 2017 voltooid zijn. Ook elders snijdt Xerox in het personeelsbestand. Daardoor verliezen wereldwijd 1300 mensen hun baan.

Bedrijf gesplitst

Aan het begin van het jaar werd bekend dat Xerox de onderneming voortzet met twee op zichzelf staande bedrijven, waarbij de divisies voor printers en kopieerapparaten en die voor digitale dienstverlening worden losgekoppeld. De splitsing moet voor het einde van dit jaar klaar zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in