Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiel en YouTube stuwen winst Google

Internetbedrijf Google heeft zijn winst en omzet afgelopen kwartaal verder opgevoerd. Vooral het gebruik van de zoekmachine op mobiele apparaten en de populariteit van YouTube hielpen de resultaten vooruit, meldde moederbedrijf Alphabet donderdag.
Google zoeken
© Google
Google

De omzet van Google steeg in het vierde kwartaal van vorig jaar met ruim een vijfde ten opzichte van een jaar eerder, tot 25,8 miljard dollar. De operationele winst van de internetreus liep met 17 procent op naar 7,9 miljard dollar.

Alphabet, dat naast Google en YouTube een reeks kleinere internetondernemingen omvat, zag de totale omzet met 22 procent stijgen naar 26 miljard dollar. Het concern boekte een nettowinst die met 5,3 miljard dollar 8 procent hoger was dan in het laatste kwartaal van 2015.

Financieel directeur Ruth Porat sprak van buitengewoon sterke groei. Analisten waren echter minder overtuigd. Zij hadden een wat hogere winst voorzien.

Het resultaat werd afgelopen maanden gedrukt door forse investeringen, ter waarde van ruim 3 miljard dollar. Die uitgaven lagen daarmee bijna 50 procent hoger dan een jaar eerder.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in