Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse jongeren vatbaar voor cybercriminaliteit

Maar liefst 60 procent van de ondervraagde Nederlanders jonger dan 25 jaar beschouwt hacken als een 'indrukwekkende' vaardigheid en slechts 25 procent van alle ondervraagde personen voelt zich ‘ongemakkelijk’ bij mensen die over ‘hackingskills’ beschikken.

Daarnaast weet bijna de helft (42 procent) van de Nederlandse jongeren onder de 25 jaar hoe ze hun IP-adres kunnen verbergen, ten opzichte van 31 procent van de Europese jongeren. Werkgevers hopen de groeiende vaardigheidskloof te dichten met hulp van technologisch goed onderlegde jongeren om de toenemende dreiging van cybercriminaliteit en grootschalige verstoring van het openbare en privéleven te voorkomen.

Geen richting

De branche laat echter na om jongeren te tonen welk pad ze moeten volgen om werk te vinden, vaardigheden aan te scherpen en de samenleving van dienst te zijn. Jongeren zijn daardoor geneigd om zich in te laten met cybercriminaliteit, in plaats van deze te bestrijden.

Eén op de vier jongeren in Nederland overweegt een loopbaan binnen de cyberbeveiliging en een groot deel van hen (44 procent) vindt dat hun talent hier tot zijn recht zou komen. Iets minder dan de helft (46 procent) van de Nederlandse jongeren onder de 25 geeft aan daadwerkelijk te willen meehelpen om cybercriminaliteit te bestrijden. Vele anderen zeggen hun talent liever te gebruiken om lol te maken (20 procent), voor clandestiene activiteiten (13 procent) of voor financieel gewin (16 procent).

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in