Overslaan en naar de inhoud gaan

NEN opent debat over ISO-standaard blockchain

NEN nodigt in dat kader Nederlandse belanghebbenden uit hun mening te geven over het Australische voorstel. Op basis van deze zogeheten marktconsultatie zal NEN namens Nederland een stem uitbrengen ten aanzien van het Australische voorstel. De consultatie loopt tot 1 juli 2016.
blockchain

Disruptieve innovatie

Blockchain-technologie geldt als in potentie een van de meest disruptieve innovaties sinds de uitvinding van het internetprotocol. De decentrale wijze waarop gegevens worden uitgewisseld, geverifieerd en vastgelegd leidt ertoe dat verschillende sectoren, zoals de financiële sector, met toenemende belangstelling naar blockchaintechnologie kijken.

Waar de blockchain zijn eerste bekendheid kreeg met het digitale betaalmiddel Bitcoin is inmiddels duidelijk dat er veel meer transactietypen mee te administreren zijn. Zowel in de financiële sector als daarbuiten onderzoeken consortia, startups en gevestigde partijen de mogelijkheden. Enkele zaken waarin transacties en administratieve registraties een rol spelen zijn: betalingen, effecten, grondstoffen, identiteiten, verzekeringsproducten, roerende en onroerende goederen, stemmingen, etc.

De mate waarin blockchaintechnologie kan worden gebruikt of geïntegreerd, hangt deels af van de mate waarin systemen 'met elkaar kunnen praten'. Standaarden op het vlak van interoperabiliteit kunnen volgens het Australische Normalisatie Instituut daarom de waarde van blockchaintechnologie significant verhogen en de omarming versnellen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in