Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe cloudbeveiliging pas na 5 jaar breed gebruikt

Nieuwe geavanceerde beveiligingstechnologieën voor de cloud zijn weliswaar ruimschoots voorhanden, maar worden nog maar weinig gebruikt. Het kost 5 jaar voordat die goed zijn ingeburgerd.
clouds

Dat concludeert Gartner in zijn Hype Cycle for Cloud Security.

Door de sterke toename van het cloudgebruik is er veel meer interesse in het beveiligen van data, applicaties en workloads waarmee in een cloud computing-omgeving wordt gewerkt. Over nieuwe, vaak zeer geavanceerde beveiligingstechnologieën wordt wel zeer enthousiast gedaan, maar slechts een minderheid gebruikt die al. Volgens Gartner duurt het zeker 5 jaar voordat die ook breed gebruikt worden. Daarbij gaat het nu vooral om data loss protection voor mobiele apparatuur, sleutelbeheer-as-a-service en software-defined perimeter.

Technologieën die al een tijdje beschikbaar zijn en waarvan Gartner voorziet dat ze binnen 2 jaar veel meer gebruikt zullen worden, zijn: disaster recovery-as-a-service en private cloud computing.

Van data loss protection en infrastructure-as-a-service container encryption verwacht Gartner ook dat ze binnen 2 jaar in zeer veel organisaties gebruikt zullen worden.

Technologieën die inmiddels wel alom gebruikt worden zijn tokenization, high-assurance hypervisors en application security-as-a-service en identity-proofing services.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in