Management

Cloud
Kiss

Nieuwe Europese IaaS-provider mikt op HPE-klanten

Publiek OpenStack-platform op basis van 10 datacenters van zusterbedrijf Amsio

1 december 2016

Publiek OpenStack-platform op basis van 10 datacenters van zusterbedrijf Amsio

Europa is sinds begin deze week een grote cloud infrastructuur provider rijker: Kiss. Uniek is het bedrijf nauwelijks, maar ceo Gerben van Leeuwen ziet toch uitstekende kansen.

Die inschatting is ingegeven door twee ontwikkelingen. Om te beginnen groeit de vraag naar cloudinfrastructuur gestaag door. Niet alleen doordat bedrijven overschakelen van onpremises hardware naar cloud resources, maar de laatste tijd in toenemende mate ook doordat bedrijven steeds meer cloud savvy worden en managed hosting services in de cloud verruilen voor storage en servers die ze zelf beheren. "Vandaar onze naam Kiss wat staat voor 'Keep It Smart & Simple', oorspronkelijk 'Keep It Simple Stupid!" verklapt ceo Gerben Van Leeuwen.

De andere ontwikkeling die de oprichters van Kiss heeft getriggerd is het vorig jaar door HPE aangekondigde voornemen om de exploitatie van zijn OpenStack-implementatie, Helion, aan partners over te laten. Dat opent voor Kiss de mogelijkheid om op de doelgroep van aan HP-technologie verknochte hybride cloud-gebruikers te mikken, zonder daarbij de concurrentie van HP zelf te moeten trotseren. “Omdat we gebruikmaken van de OpenStack-implementatie van HPE, zijn we verzekerd van een optimale combinatie van de Open Source hypervisor met de hardware”, legt Van Leeuwen desgevraagd uit. 

Introductie in Amsterdam

Omdat de regelgeving op het gebied van datasecurity per land of continent verschilt, vindt Kiss het belangrijk haar diensten zo veel mogelijk lokaal aan te bieden. Bij de introductie is Kiss direct beschikbaar vanuit Amsterdam. In 2017 worden daar vele lokale datacenters aan toegevoegd. Kiss maakt daartoe gebruik van datacenters van zusterbedrijf Amsio, met aanwezigheid in 7 EU-lidstaten en in New York. Beide bedrijven zijn eigendom van Equium Holding dat ook aan de wieg stond van SaasNow (infrastructuurplatform voor SAS Software) en de enkel jaren geleden aan KPN verkochte hostingprovider Argeweb. 

Opslag op basis van All Flash SSD

Op technisch vlak zet Kiss in op het beantwoorden van de eisen van de nieuwe cloudgeneratie. Zo zijn storageplatformen volledig voorzien van snelle All Flash SSD schijven. “Wij weten dat er een enorme markt is voor KISS onder techneuten, devOps en professionals. Naast onze eigen gebruiksvriendelijke portal heeft de gebruiker ook toegang tot de Horizon versie van HPE Helion en is de volledige API beschikbaar” zegt CTO Ruben van der Zwan, van Kiss. “Wij hebben het platform opgezet zoals wij het zelf graag zouden willen hebben als we gebruik zouden maken van public cloud. Namelijk: altijd weten waar je data staat, met gebruik van bewezen technologieën en op een platform zonder lock-ins”.

Van Leeuwen zegt nog te studeren op een eventueel lidmaatschap voor Kiss van de hosting-branchevereniging DHPA. Ruud Alaerds, directeur van de branchevereniging laat doorschemeren dat Kiss welkom is. “Veel bedrijven in de hosting zitten midden in een veranderingsslag die in deze markt plaatsvindt. Naast specialisatie, optimalisatie en andere go-to-market strategieën, zie je ook dat men infrastructuur diensten zo concurrerend mogelijk wil aanbieden. Onder vaak nieuwe labels worden diensten niet alleen prijstechnisch anders aangeboden, maar zoals in het geval van Kiss ook op aspecten als gebruiksvriendelijkheid, uitwisselbaarheid/flexibiliteit en lokale contactmogelijkheden wordt gemikt."

"Eigenlijk een duidelijk teken dat de hostingbranche niet stil zit en zich onder invloed van een onomkeerbare marktverandering duidelijk opnieuw aan het uitvinden is. Laat dit nu juist een centraal thema zijn binnen DHPA waarop wij onze deelnemers zoveel mogelijk willen informeren en inspireren!”, voegt Alaerds toe.

Lees meer over
Zie ook Management op AG Connect Intelligence

Reactie toevoegen