Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Surface Laptop is geen Chromebook

Microsoft presenteerde gisteren de nieuwe Surface Laptop als geschikte hardware voor Windows 10 S.
Microsoft Surface Laptop

Het is een bijzondere keuze. Een premium pc lijkt niet erg voor de hand te liggen bij multi-user gebruik in een klas, waarbij leerlingen bij binnenkomst er een van een stapel plukken en na gebruik weer terugleggen.

Een highend pc zoals de Surface Book met een vanaf-prijs van 1149 euro lijkt in het onderwijs meer op zijn plaats bij docenten, maar in dat geval vereisen de taken vaak het gebruik van software die weer niet in de Windows Store te vinden zijn. Windows S is alleen te gebruiken in combinaties met apps uit de Windows Store.

De Surface Laptop heeft een 13,5 inch beeldscherm met een 3:2 ratio. Het apparaat weegt ongeveer 1,5 kilo. Microsoft biedt de keuze uit vier configuraties, een Intel Core i5- of een Core i7-processor en 4 , 8 of 16 GB werkgeheugen. Verder is er keuze uit de vier kleuren, Platinum, Burgundy, Cobalt Blue, and Graphite Gold.

De meest uitgebreide configuratie heeft een SSD-opslag van 512 GB RAM-geheugen en kost 2499 euro. De pc kan volgens Microsoft 14,5 uur werken zonder de noodzaak hem opnieuw aan de oplader te leggen.

Gezien de configuratie en prijsstelling is de Surface Laptop eerder een concurrent voor de MacBook Air dan voor de ChromeBooks. De Surface Laptop is nu al te bestellen en afhankelijk van de configuratie leverbaar vanaf 15 juni of 15 augustus.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in