Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook in zomervakantie volop IT-talent geworven

HR-professionals in Nederland ervaren met name moeite in het vervullen van specifieke posities in ICT op hbo+-niveau, blijkt uit ‘HR Trends 2016-2017’, een onafhankelijk en representatief onderzoek van HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim 1000 Nederlandse HR-professionals.
werven, we're hiring

Recordaantal starters bij Calco

ICT-detacheerder Calco nam deze zomermaanden een recordaantal nieuwe IT-talenten aan. “Waar de zomermaanden eerst gekenmerkt werden door een terugval in het aantal startende IT-talenten, slaan wij ons dit jaar succesvol door de zomermaanden heen. Deze zomer zijn maar liefst 52 nieuwe medewerkers gestart in de Calco MasterClass en dat is voor het eerst sinds de introductie van het traineeship”, zegt Margot Renes, Manager Recruitment bij de ICT-dienstverlender.
Renes stelt dat juni, juli en augustus populaire maanden zijn onder de vakantiegangers en dat het werven van de juiste personen die gedurende deze periode willen starten, extra lastig kan zijn. “Als we terugkijken op de afgelopen jaren, is de zomerperiode voor ons altijd een uitdaging geweest. We streven er naar om twee keer per maand met een groep van circa 10 trainees te starten in ons IT-traineeship, maar het kon wel eens voorkomen dat een groep kwam te vervallen doordat we niet voldoende trainees hadden. Dit jaar is dat echt anders.”

Continue uitdaging

Dat er deze zomer 52 nieuwe medewerkers zijn gestart bij Calco betekent een toename van 26% ten opzichte van vorig jaar. “We hebben ook al een groot aantal starters aangenomen dat na de zomer aan de slag gaat”, aldus Renes. Toch blijft het werving- en selectieproces volgens haar een continue uitdaging. “We zullen hard door moeten blijven werken om de juiste kandidaten te vinden. Een van de grootste uitdagingen waar wij nu voor staan is de arbeidsmarkt die weer aantrekt. Dat klinkt misschien gek omdat dat op zichzelf natuurlijk erg positief is, maar ruim 95% van onze trainees heeft geen studieachtergrond in de IT. Wat ze wel hebben, is een enorme dosis ambitie, enthousiasme en affiniteit met IT. Onze uitdaging is dan ook om aan iedereen te laten zien dat starters met een intrinsieke motivatie voor de IT - ook zonder bijbehorend IT-diploma - de kans krijgen om via Calco carrière te maken binnen de IT-wereld.”

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in