Overslaan en naar de inhoud gaan

Ortec neemt Zwitserse en Franse concullega’s over

Het in planningstechnologie gespecialiseerde IT-bedrijf Ortec heeft het Zwitserse adviesbedrijf Brightrivers overgenomen. Met de overname versterkt Ortec zijn aanwezigheid en adviescapaciteit in de procesindustrie. Het Goudse Ortec, dat de afgelopen jaren snel furore maakt met onder meer optimalisatietoepassingen voor transport en discrete productie, nam de afgelopen jaren al enkele bedrijven over, waaronder Team Support Systems (sportstatistieken) en een onderdeel van IKS (roostersoftware).

Het bedrijf heeft zo’n 600 medewerkers en kantoren in onder meer de VS, Frankrijk, Duitsland, België en nu dus ook Zwitserland. Deze week werd ook bekend dat Ortec de aangekondigde overname van Inovia, een Franse softwareleverancier, heeft afgerond. Inovia richt zich op optimalisatie van inzet van productiemiddelen door middelen op basis van constraint-based algoritmen.
Brightrivers is gespecialiseerd in de weerbarstige problematiek van planningsoptimalisatie in de procesindustrie. De software is onder meer inzetbaar voor het doen van ‘what-if-analyses’ van de spanning tussen efficiëntie en leveringsnelheid. Volgens business development manager John Poppelaars zal Ortec de producten van Brightrivers wel in het leveringsprogramma opnemen, maar ligt het grotere belang van de acquisitie in de mogelijkheid om de software en kennis van Brightrivers in te zetten als gereedschap voor de honderd man tellende adviestak van Ortec. Waarschijnlijk is deze keuze ingegeven door tegenvallende verkopen van het Zwitserse bedrijf, dat zijn personele omvang in anderhalf jaar tijd terug moest brengen van omstreeks twintig naar drie medewerkers.
Ondanks het tegenvallend commercieel succes wordt de expertise van Brightrivers in de industrie wel herkend. Tot de adviesklantenkring van het bedrijf behoren bedrijven als Roche, DuPont, Sygenta en Friesland Food.
/r.zaal@sdu.nl

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in