Overslaan en naar de inhoud gaan

Pentagon liet zichzelf hacken

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft in de afgelopen maand tachtig hackers en onderzoekers ingehuurd om de eigen systemen te testen.
hackers VS

Het departement wil op die manier de zwaktes in zijn systemen ontdekken. Het programma begon op 11 januari en stopte eind vorige week. De projectleider verwachtte dat het een week zou duren voor de eerste kwetsbaarheid was gevonden, maar die kwam al na een paar uur aan het licht. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Volgens een van de deelnemende onderzoekers, Wesley Wineberg uit Seattle, waren sommige delen van het systeem goed ontworpen en gecontroleerd, maar andere delen waren ‘vrij zwak’. De les die hij de afgelopen maand leerde is dat systemen die belangrijk zijn niet automatisch goed beveiligd worden.

Extra beveiligde kopie

Om veiligheidsredenen kregen de hackers overigens geen toegang tot de netwerken van het Pentagon. Ze moesten het doen met een kopie die extra beveiligd werd, om te voorkomen dat kwaadwillenden via de computers van de hackers konden meekijken in de systemen van het Pentagon. Het systeem dat de hackers moesten aanvallen, is het zogenaamde 'file transfer mechanism'. Dit systeem wordt gebruikt om geheime documenten te versturen binnen het Pentagon en aan mensen buiten het ministerie.

Bonus van 30.000 dollar

De hackers kregen een beloning voor iedere kwetsbaarheid die ze ontdekten. Het hoogst uitbetaalde bedrag is 30.000 dollar.

Het is niet de eerste keer dat het Pentagon zelf hackers loslaat op zijn systemen. Afgelopen april liet het Amerikaanse ministerie van Defensie een groep hackers los op de publieke websites van het Pentagon. Het ministerie van Defensie heeft 488 verschillende websites, bijvoorbeeld voor de verschillende divisies of voor veteranenprogramma's.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in