Management

Datamanagement
logo dropbox

Polderklei blijkt goede voedingsbodem voor Dropbox

Samenwerkingsgerichte cultuur Nederland leidt tot merkbaar bredere omarming van cloud-ECM 

14 december 2016

Samenwerkingsgerichte cultuur Nederland leidt tot merkbaar bredere omarming van cloud-ECM 

Dropbox is er veel aan gelegen om de omslag te maken van provider van personal cloudstorage naar een rol in entrerprise content management. Dat lijkt in Nederland opvallend goed te lukken.

Nederlandse professionals blijken het idee van samenwerken en delen via de cloud opvallend gemakkelijk te om armen. Zo delen ze via Dropbox 20 procent meer links dan de buitenlandse partijen waarmee ze samenwerken.

Drop Benelux engageerde in korte tijd een reeks van high profile zakelijke klanten, waar onder Mirabeau, LiveBuild, Trust International, Scriptura Engage en Thuisafgehaald. Met de contractering van deze Nederlandse, veelal internationaal opererende bedrijven, wordt het huidige bestand van ruim 200.000 Europese Dropbox Business-klanten uitgebreid. Dat bestand omvatte al bedrijven als Expedia, De Nieuwe Zaak, Zuyd Hogeschool, Adidas, Nuon Solar Team, NewsCorp en UNITiD. Dropbox bewerk de Benelux-markt via partners, zoals Ingram Micro, Comparex, Comsoft Direct, Scholten Awater en Dell.

Nederlanders werken internationaler

De opmerkelijke groei van Dropbox in de regio zou mogelijk een gevolg zijn van Nederlands positie als 'internationale hub op het gebied van samenwerking'. Volgens tellingen van Dropbox zelf werkt ruim veertig procent van de Nederlandse gebruikers via Dropbox samen met mensen in andere landen. Dat zou een toename betekenen met 165 procent ten opzichte van 2015. Nederlandse gebruikers delen daarbij bijna twintig procent meer links dan ze ontvangen. Dat duidt op een cultuur waarbinnen veelvuldig wordt samengewerkt.

Helft internetters 'Dropboxt'

Country manager Benelux & Frankrijk bij Dropbox, Chris Moojen zegt hierover: “We zijn er trots op met zoveel vernieuwende bedrijven in Nederland te werken én Dropbox in de regio te zien groeien. Onze cijfers wijzen uit dat Nederland een internationale hub voor samenwerking is, waar de onderlinge uitwisseling met verschillende landen het afgelopen jaar opvallend is toegenomen. Een op de twee internetgebruikers in Nederland heeft een Dropbox-account. Dat stelt ons in staat om de manier waarop mensen werken te faciliteren en te vereenvoudigen. We kijken ernaar uit nog meer klanten te mogen verwelkomen.”

Dropbox Benelux meldde recentelijk de volgende nieuwe klanten:

LiveBuild gebruikt Dropbox Business om documenten te beheren en veilig te delen in projecten in Nederland en Kameroen.

Trust International zet Dropbox in voor het sales-team, zodat alle werknemers presentaties, bedrijfsinformatie en product-demo's wereldwijd kunnen gebruiken.

Mirabeau centraliseert samenwerking en opslag via 225 Dropbox Business-accounts.

Thuisafgehaald.nl werkt via Dropbox samen met partners in grootschalige projecten, ten behoeve van de 75.000 leden van het bedrijf.

Scriptura Engage heeft een sales-team dat Dropbox Business benut om samen aan voorstellen te werken. Werkprocessen en communicatie zouden zijn verbeterd sinds de implementatie.

Lees meer over
Zie ook Management op AG Connect Intelligence

Reactie toevoegen