Overslaan en naar de inhoud gaan

Product

Printjes maken wordt goedkoper
Konica Minolta Printing Solutions Europe introduceert de Magicolor 5500 serie. Dit is een familie kleurenlaserprinters voor middelgrote bedrijven. Het binnenwerk van de printers is verbeterd, waardoor de kosten per afdruk lager zijn. Bij de opbouw van bitmaps voor pagina’s wordt automatisch onderscheid gemaakt in drie categorieën gegevens, te weten tekst, foto’s en lijntekeningen. De schifting wordt gedaan door een specifieke schakeling, een ASIC.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De nieuwe printers kunnen alle drie objecttypes tegelijkertijd optimaliseren, zodat met minder toner betere afdrukken worden gemaakt. Daardoor kan men tot 50 procent besparen op de tonerkosten.

Speler met extra memory
Sandisk heeft een MP3-speler ontwikkeld met een groot geheugen. Van zichzelf heeft de Sansa Express een geheugen met een capaciteit van 1 gigabyte, door het bijplaatsen van een geheugenkaartje kan dit worden vergroot tot maximaal 3 GB. De Express kan dienen als speler voor muziek, maar het apparaat heeft ook nog een zakelijke functie. Door de ingebouwde microfoon kan hij worden gebruikt als memo-recorder. Voor de weergave van gegevens heeft de speler een Oled-venstertje met een capaciteit van 4 regels. Aansluiting op de computer gaat via een snelle USB 2.0 interface. De stroomvoorziening komt van een lithium-polymeer accu die een gebruiksduur van 15 uur mogelijk maakt. De speler komt in maart van dit jaar in de winkels te liggen. De Amerikaanse adviesprijs bedraagt 59,99 dollar

Stroom speciaal voor iPod
De Amerikaanse firma Zap heeft een nieuw model accu ontwikkeld, speciaal bedoeld voor de iPod. De accu’s dragen de naam iZap en ze zijn gebaseerd op Lithium. De oplaadbare cellen hebben een capaciteit die genoeg is om een iPod Shuffle zo’n 60 uur aan de gang te houden. Voor Zap is deze activiteit een manier om geld te verdienen. Dat dient dan weer voor de financiering van grote accu’s waarmee personenwagens kunnen worden aangedreven.

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in