Overslaan en naar de inhoud gaan

Raspberry Pi komt met krachtigere Compute Module 3

De Raspberry Pi Foundation heeft een nieuwe versie van de Compute Module uitgebracht. De CM3 is veel krachtiger maar gebruikt ook meer stroom.
Raspberry Pi
© Raspberry Pi
Raspberry Pi

De module is vooral bedoeld om ingebouwd te worden in diverse producten. NEC bijvoorbeeld gebruikt aangepaste versies van de CM3 in zijn 40-, 48- en 55-inch beeldschermen.

De Raspberry Pi Compute Module 3 (CM3) is uitgerust met dezelfde 1,2GHz, quad-core Broadcom BCM2837-processor en 1GB geheugen dat ook gebruik wordt op de Raspberry Pi 3. Wel is het moederbord dunner en kleiner, maar het is ook bedoeld om in andere producten ingebouwd te worden.

Geen wifi en Bluetooth

De Raspberry Pi Foundation benadrukt dat de CM3 twee zo veel RAM-geheugen en bijna 10 keer zo veel verwerkingskracht heeft als de Pi 3. Enkele features van de Pi 3 ontbreken echter wel in de CM3. Zo is er geen ondersteuning voor WiFi en Bluetooth. Daarnaast is er een lite-versie van de CM3, de Compute Module 3 Lite (CM3L) die bovendien niet is voorzien van de 4 GB eMMC Flash-opslag die de CM3 wel heeft. Daar staat wel een SD-card interface tegenover op de module. Zo kunnen gebruikers als ze dat willen een eMMC- of SD-card zelf aansluiten op de CM3L.

De Foundation bracht al eerder de Computer Module 1 uit. Die blijft beschikbaar, maar wordt wel goedkoper. De CM1 verbruikt minder stroom dan de CM3 en is 1mm kleiner. Daardoor kan de CM3 niet in alle producten naadloos de plaats innemen van de CM1.

De CM3 zal 30 dollar gaan kosten en de lite-versie daarvan 25 dollar. De CM1 zal eveneens 25 dollar gaan kosten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in