Overslaan en naar de inhoud gaan

'Russen ook actief op Instagram'

Rusland heeft ook foto-app Instagram gebruikt bij zijn pogingen om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden. In de weken voor de stembusgang zijn er ongeveer 120.000 berichten op het netwerk geplaatst. Die kunnen zijn gezien door zeker 16 miljoen en mogelijk 20 miljoen mensen.
Rode plein
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

De topjurist van Facebook, de eigenaar van Instagram, heeft de cijfers woensdag genoemd tijdens een zitting in de Amerikaanse Senaat. Facebook heeft geen duidelijke gegevens van voor oktober vorig jaar.

Twitter maakte eerder bekend inmiddels 2752 nep-accounts met banden met Rusland te hebben gevonden. Eerder sprak het platform over tweehonderd accounts. Facebook ontdekte op zijn eigen netwerk ongeveer 80.000 verdachte berichten, die mogelijk door ongeveer 126 miljoen Amerikanen zijn gezien. Ook Google vond verdachte advertenties. Maar de bedrijven konden niet zeggen of ze inmiddels alle beïnvloedingspogingen hebben opgespoord.

Bij de verkiezingen vorig jaar hebben 136,7 miljoen Amerikanen hun stem uitgebracht. Democrate Hillary Clinton kreeg 3 miljoen stemmen meer dan de Republikein Donald Trump, maar hij haalde meer kiesmannen en werd president.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in