Overslaan en naar de inhoud gaan

Salaris IT'ers stijgt - maar niet hard

IT'ers kregen er het afgelopen jaar (gemeten over april 2015 tot en met april 2016) gemiddeld 1,95 procent bij. Dat is iets meer dan vorig jaar, toen de gemiddelde loongroei van Nederlandse IT-professionals uitkwam op 1,5 procent. Niet alle IT’ers gingen erop vooruit. Slechts 9 van de 27 functiegroepen kregen er dit jaar meer bij dan de gemiddeld inflatie en zagen de koopkracht toenemen. Vorig jaar ging het nog om 11 van de 20 functiegroepen.
Salary Survey

Dat blijkt uit de Salary Survey 2016, het jaarlijkse beloningsonderzoek van AutomatiseringGids, Berenschot en Ngi-NGN, waarvan de resultaten vanmiddag om 14.00 uur worden toegelicht in een gratis webinar. Mocht u niet in de gelegenheid zijn dit webinar te volgen, dan kunt dit webinar natuurlijk ook op een later moment terugkijken.

Toegenomen kostenbewustzijn

Vorig jaar kwam er na drie jaar op rij koopkracht inleveren een einde aan de neerwaartse trend in IT-beloningsland, maar het herstel blijkt ook dit jaar nog voorzichtig. Dat terwijl de arbeidsmarkt in rap tempo aantrekt en werkgevers moord en brand schreeuwen om hoogopgeleide IT-specialisten. "Er zijn tekenen van herstel, maar dat is zeker niet voor iedere organisatie in gelijke mate het geval. Daarnaast is er een toegenomen kostenbewustzijn als gevolg van de crisisjaren en de invoering van de werkkostenregeling. Vandaar dat het marktherstel nog niet overal goed is terug te zien aan de arbeidsvoorwaarden", licht Hans van der Spek, managing consultant bij Berenschot de resultaten van de Salary Survey 2016 toe. Hij ziet ook in andere sectoren dat de hoogte van de salarisgroei nog gering is. "Het is allemaal nog wat voorzichtig."

Salarisgroei voor steeds meer IT'ers

Bijna 6 op de 10 IT'ers in loondienst zag zijn inkomen het afgelopen jaar stijgen (58 procent). Vorig jaar was dit bij minder dan de helft van de respondenten nog het geval. De salarisgroei was in minder dan 10 procent van de gevallen het gevolg van een functiewijziging of promotie.

Meldt je hier aan voor het gratis webinar. Om 14.00 uur vanmiddag kunt u dit gratis volgen nadat u zich geregistreerd heeft.

De special met alle uitkomsten en toelichtingen hierop verschijnt morgen in AutomatiseringGids.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in