Loopbaan

Carriere
Salary Survey

Salary Survey 2017 gesloten

Ons jaarlijkse beloningsonderzoek is afgerond - meer dan 2500 deelnemers!

17 maart 2017

Ons jaarlijkse beloningsonderzoek is afgerond - meer dan 2500 deelnemers!

Er werd massaal gehoor gegeven aan de oproep om deel te nemen aan het jaarlijkse beloningsonderzoek van AG Connect en Berenschot. Maar liefst 3500 IT-professionals begonnen aan het onderzoek en ruim 2500 IT’ers hebben de hele vragenlijst afgerond.

Uit de voorlopige resultaten blijkt dat bijna 91 procent van de respondenten een vast contract heeft. Ruim 15 procent is minder dan een jaar in dienst bij zijn huidige werkgever. Vorig jaar was dit nog 12 procent, dus het lijkt erop dat er weer meer van baan wordt veranderd. Dat is ook niet zo gek, gezien de steeds krapper wordende IT-arbeidsmarkt. Slechts 21,5 procent van de IT’ers die tot nu toe deel hebben genomen aan ons onderzoek staan niet open voor een andere baan. 11,5 procent is actief op zoek naar een andere baan, terwijl 67 procent bereid is om de stap te wagen als zich een goede kans voordoet.

  Loon niet voor iedereen in de lift

  Dat de arbeidsmarkt aantrekt merkt nog niet iedereen in zijn portemonnee. De helft zegt dat zijn inkomen het afgelopen jaar gestegen is, terwijl 45 procent zegt dat het inkomen gelijk is gebleven. Slechts 4 procent zag zijn inkomen de afgelopen 12 maanden dalen. Tegelijkertijd zegt 36 procent van de respondenten dat zijn salaris minder dan marktconform is; slechts 11 procent wordt bovengemiddeld veel betaald.

  Kloof op de arbeidsmarkt

  Zo’n 6 op de 10 IT’ers denkt dat zijn positie op de arbeidsmarkt het afgelopen jaar gelijk is gebleven. Drie op de 10 zag zijn positie verbeteren, terwijl 7 procent rept over een verslechtering van zijn arbeidsmarktpositie. De kloof op de IT-arbeidsmarkt wordt ook duidelijk als er gekeken wordt naar de voorlopige uitkomsten op de vraag “Merkt u dat de arbeidsmarkt voor IT’ers verder aantrekt?”. Ruim 80 procent zegt dat dit het geval is, maar bijna 20 procent zegt hier niets van te merken. IT-professionals die wel merken dat de markt aantrekt, merken dit vooral doordat zij meer vacatures tegenkomen en doordat zij vaker benaderd worden door recruiters en headhunters.

  Deelnemers ontvangen na afloop de resultaten, die gepubliceerd worden in het meinummer van AG Connect (verschijningsdatum 19 mei). De resultaten zullen ook gepresenteerd en toegelicht worden op een bijeenkomst op donderdag 18 mei bij Berenschot. Deelnemers maken bovendien kans op mooie prijzen, zoals:

  • een Philips Hue Light starterkit t.w.v. € 179,-
  • een Masterclass naar keuze van AG Connect en Nyenrode Business Universiteit t.w.v. € 1.995,- 
  • € 2.000,- opleidingsbudget te besteden bij Global Knowledge.
  Zie ook Loopbaan op AG Connect Intelligence

  Reactie toevoegen