Overslaan en naar de inhoud gaan

SAS start stevige cursus Data Scientist

De opleiding neemt maar liefst 13 weken in beslag, waarin de cursisten via een combinatie van klassikale lessen en praktijkoefeningen de fijne kneepjes van het vak krijgen bijgebracht.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Goede basis

“Er zijn veel snellere cursussen, maar wij denken dat je wel meer nodig hebt dan een paar uurtjes of dagen om het vak meester te worden”, zegt Pascal Lubbe van SAS. De opleiding gaat eerst van start in de VS, later zal hij ook in Europa worden gegeven. “We noemen het de Academy for Data Science en de aftrap wordt in januari aanstaande gegeven op een groot congres in Las Vegas”, zegt Lubbe.

Praktijkgegevens

De deelnemers aan de Academy for Data Science (ADS) gaan aan de slag met echte gegevens uit de praktijk, met oplopende moeilijkheidsgraad. “Daarbij is het bedoeling dat ze meteen al de kans krijgen om fouten te maken, daar leren ze het meest van”, zegt Gerard Hellwig, als externe deskundige betrokken bij de ADS. “Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van veel te veel computerpower om een probleem op te lossen. Als je slim nadenkt, kun je ook met minder resources toe. Dat maken we de cursisten meteen duidelijk”, stelt Hellwig. SAS levert de benodigde resources zoals opslag en verwerking vanuit de eigen cloud.

Kosten

De leergang bestaat uit twee delen die samen 20.000 euro kosten. “We merken nu al dat bedrijven de investering in tijd van hun medewerkers die naar de cursus gaan duurder vinden. Na afloop van de cursus zijn de deelnemers – als ze slagen – gecertificeerd als Big Data Professional en Data Scientist”, zegt Lubbe.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in