Overslaan en naar de inhoud gaan

Smartphone: Liever betere accu dan augmented reality

Apple introduceerde dinsdagavond de iPhone X met iOS 11. Hardware en software zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van Augmented Reality (AR). Het bedrijf toonde gelijk een nieuwe 3D AR-game genaamd The Machines.
accu opladen
© Unsplash
Unsplash

AR is niet nieuw. De eerste AR-apps verschenen al meer 5 jaar geleden. Het merendeel projecteerde informatie over objecten die met de camera van de smartphone waren. Onvoldoende processorkracht, netwerkcapaciteit en gebrek aan nuttige informatie om te tonen, lieten deze apps echter sterven in schoonheid.

Maar die situatie is inmiddels veranderd. De hardware heeft forse verbeteringen doorgemaakt. Niet alleen Apple, maar ook andere toestelleveranciers, zoals Samsung met de Galaxy Note 8, zien een zonnige toekomst voor AR. Contentleveranciers waaronder game-ontwikkelaars gaan los op de nieuwe mogelijkheden.

Ziet eindgebruiker AR zitten?

Pokémon Go was vorige zomer een kortstondige rage, maar zakte weer weg. Een echte opvolger kwam er niet. Uit een kort online-onderzoek van AG Connect blijkt dat slechts 40 procent van de deelnemers uitkijkt naar AR op hun nieuwe smartphone. Van de 60 procent die er niets in ziet, noemt 52 procent als belangrijkste argument is dat AR niets toevoegt gevolgd door de vrees dat de accu er sneller door leegloopt (28 procent).

AR biedt vooral zakelijke mogelijkheden

Deelnemers die wel graag AR-mogelijkheden zien komen op hun toestel, noemen opmerkelijk genoeg niet gaming als belangrijkste toepassing, de AR-toepassing waar Apple dinsdag de nadruk op legde. Maar liefst 72 procent van degenen die wel uitkijken naar AR, ziet vooral voordelen in zakelijke toepassingen. Als voorbeelden worden toepassingen in de bouw genoemd, bijvoorbeeld het creëren van een overlay zodat duidelijk is waar leidingen lopen. Anderen zien weer mogelijkheden in de gezondheidszorg en hulpverlening.

Prestaties accu moeten echt beter

Wensenlijstje smartphone
Wensenlijstje smartphone
Bron: AG Connect

Gevraagd naar welke eigenschap de ideale smartphone zou moeten hebben, antwoordt 85 procent: betere accu. De kwetsbaarheid van het scherm is voor veel smartphone-gebruikers een grote ergernis. Van de respondenten zegt 62 procent graag een onbreekbaar scherm te zien op een toekomstige smartphone. Beter (draadloos) opladen en sneller opladen staan gelijk op nummer drie op de wensenlijst (beiden 54 procent).

Net iets minder dan de helft van de deelnemers (46 procent) is bereid ook meer te betalen voor zijn smartphone als deze aan de wensen voldoet.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in