Overslaan en naar de inhoud gaan

Software goed voor ruim 7 procent van Europese economie

De software-industrie in Europa draagt bijna 1000 miljard euro bij aan het bruto binnenlands product (bbp). Verder zorgt deze sector voor bijna twaalf miljoen hoogwaardige banen en investeert ze voor bijna dertien miljard euro aan investeringen in onderzoek en ontwikkeling.
software
© CC0 Public Domain
CC0 Public Domain

Software bezorgt lidstaten flinke voordelen

Europese lidstaten profiteren van nieuwe banen die aansluiten bij de digitale economie en bij de kansen die moderne software biedt.

  • Duitsland: de software-industrie draagt 152,6 miljard dollar bij (inclusief indirecte en geïnduceerde effecten) aan de Duitse economie. Dat is vijf procent van het Duitse bbp. De sector is goed voor ruim 1,9 miljoen banen (inclusief indirecte en geïnduceerde effecten). Dat is 4,5 procent van alle banen in Duitsland.
  • Frankrijk: de softwaresector draagt 113,1 miljard bij (inclusief indirecte en geïnduceerde effecten) aan de Franse economie (5,3 procent van het Franse bbp). Het aantal banen komt uit op ruim 1,1 miljoen (inclusief indirecte en geïnduceerde effecten) of 4,4 procent van alle banen in Frankrijk.
  • Italië: de bijdrage van de softwaresector aan de economie is 50,8 miljard euro of 3,2 procent van het Italiaanse bbp. Het aantal banen in de sector is 743.921 (inclusief indirecte en geïnduceerde effecten) of 3,3 procent van alle banen in Italië.
  • Spanje: de bijdrage van de softwaresector aan de economie komt in Spanje uit op 35,8 miljard euro (inclusief indirecte en geïnduceerde effecten) of 3,4 procent van het Spaanse bbp. Het aantal banen bedraagt 624.471 banen (inclusief indirecte en geïnduceerde effecten) of 3,7 procent van alle banen in Spanje.
  • Verenigd Koninkrijk: de softwaresector draagt 160,2 miljard bij aan de economie. Dat is 7,1 procent van het Britse bbp. In het Verenigd Koninkrijk is de branche goed voor ruim 2,5 miljoen banen (8,4 procent van alle banen).

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in