Overslaan en naar de inhoud gaan

Software Google kan objecten in video’s herkennen

Google kondigde de nieuwe Video Intelligence API aan tijdens de Google Cloud Next 17 conferentie die momenteel plaatsvindt in San Francisco.
Google zoeken
© Google
Google

De techniek is een sprong voorwaarts in beeldherkenning, die tot nu toe vooral op stilstaand beeld was gericht. Google wil machine learning bereikbaar maken voor iedereen. Met Cloud Video Intelligence API kunnen ontwikkelaars binnen video’s zoeken op zelfstandige naamwoorden en werkwoorden. Zoeken op ‘tijger’ bijvoorbeeld, levert dan alle shots van een tijger op in de videocollectie in Google Cloud Storage die op dat moment wordt doorzocht. Ontwikkelaars kunnen de techniek van Google inbouwen in hun eigen applicaties.

Artificial Intelligence

Volgens Fei-Fei Li, Chief Scientist van Google Cloud AI and ML, is de technologie  een aantrekkelijke optie voor grote mediabedrijven met enorme online catalogi. “Kunstmatige intelligentie speelt bij veel ondernemingen een steeds belangrijkere rol. Tegelijkertijd worstelen organisaties om bij te blijven. Maar we zien ook veel bedrijven die AI onderdeel maken van hun bredere strategie op het gebied van data analyse, met early adopters als Airbnb, Airbus, Disney en Ocado als lichtend voorbeeld", aldus Fei-Fei Li.  

Google video beeldherkenning
Google video beeldherkenning

Daarnaast biedt Google Cloud klanten de mogelijkheid om direct samen te werken met machine learning-experts. Binnen dit Advanced Solution Lab (ASL) kunnen ze met hun meest dringende uitdagingen aan de slag. Google heeft ook een nieuw model opgetuigd voor klantondersteuning. Het nieuwe support-model van Google Cloud is gebaseerd op drie principes:
- Voorspelbaarheid van kosten: vast bedrag per gebruiker per maand;
- Maatwerk: support moet aansluiten bij de behoeften;
- Flexibiliteit: het niveau van support is per maand aan te passen aan de behoeften van dat moment

Nieuwe samenwerkingsverbanden

Tot slot kondigt Google nieuwe samenwerkingsverbanden aan met Pivotal en Rackspace en maakt het bekend dat SAP partner wordt. De samenwerking met SAP richt zich op het integreren van Google’s oplossingen voor cloud en machine learning met de SAP-oplossingen voor de enterprise-markt.

Google heeft een aantal demovideo's online gezet waarbij de kunstmatige intelligentie live laat zien welke objecten en gebeurtenissen er in de bewegende beelden worden herkend.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in