Overslaan en naar de inhoud gaan

'Starters in de IT verdienen meer dan tien jaar geleden'

Dat blijkt uit gegevens van Monsterboard. De stijging van de starterssalarissen in de ICT wordt met name veroorzaakt door de snel toenemende vraag naar IT-professionals met bepaalde vaardigheden. Volgens Monsterboard is de vraag momenteel het grootst naar starters in de ICT, gevolgd door starters in de sales en techniek.
money
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

1 euro per uur extra

Startende professionals in de IT-branche verdienen volgens de carrièresite gemiddeld 12,30 euro per uur. Dat is een euro per uur meer dan in 2006. Starters in veel andere sectoren zijn na enkele jaren waarin daling van het salaris optrad weer terug op het niveau van 2006.

Volgens Monsterboard zijn de vooruitzichten voor starters de komende tijd gunstig. Op dit moment wordt in een derde (31%) van de vacatures specifiek gevraagd naar medewerkers met minder dan twee jaar werkervaring. Vorig jaar was dit nog maar 26%. "En de vraag naar millennials blijft groeien, vooral in de ICT", aldus een woordvoerder.

Andere sectoren betalen beter

Overigens zijn de starterssalarissen in ons land niet het hoogst in de ICT. Vooral in onderzoeks- en onderwijsfuncties ligt het salaris van starters hoger dan gemiddeld. Ook in de productie en in de gezondheidszorg verdienen starters gemiddeld nog iets meer dan in de IT.

Overigens blijkt uit ons eigen beloningsonderzoek dat IT-professionals doorgaans een hoger uurloon hebben dan uit de gegevens van Monsterboard blijkt. Op 11 juni verschijnt de Salary Survey Special, een uitgave van AutomatiseringGids op basis van het beloningsonderzoek dat de afgelopen maanden samen met Berenschot en Ngi-NGN werd gedaan onder IT'ers.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in