Overslaan en naar de inhoud gaan

Talkwalker leent 5 miljoen om groei te versnellen

Talkwalker, een grote speler in de social media analytics markt, heeft via een achtergestelde lening 5 miljoen euro extra werkkapitaal in de wacht weten te slepen. Het bedrijf wil het geld gebruiken voor het versnellen van de verdere ontwikkeling van zijn AI-platform en voor het uitbreiden van zijn verkoopstaf.
logo
© TalkWalker
TalkWalker

Het vanuit Amsterdam opererende Talkwalker is gespecialiseerd in het vergaren en analyseren van social media-data, ten behoeve van de marketingactiviteiten van z'n klanten. Het bedrijf heeft z'n omzet de afgelopen 4 jaar op rij weten te verdubbelen en bedient nu wereldwijd zo'n dikke 600 klanten, waaronder Microsoft, Hewlett Packard Enterprise, Benetton, Marie Claire en PwC, tot aan mondiale mediabureaus als Edelman, Ogilvy, Publicis en Peppercom. De markt waarin Talkwalker opereert zal naar inschatting van marktonderzoeksbureau MarketsandMarkets groeien van 1,6 miljard dollar in 2015 naar 5,4 miljard in 2020.

Vewrkoopkantoor in New York

Talkwalker’s snelle groei onderschrijft de vraag naar social data intelligence, doordat merken beseffen dat social media cruciale inzichten geeft over klanten, concurrentie en markten. Het Talkwalker platform verzamelt data, analyseert tekst en beelden in real-time en biedt toegang tot een centraal platform voor ongelimiteerd aantal gebruikers en toepassingen. Daarnaast is het mogelijk om door middel van APIs eigen databronnen van de klant in het platform te integreren.

Talkwalker, statutair gevestigd in Luxemburg, opende in 2015 haar een eerste internationaal verkoopkantoor in New York. De van Main Mezzanine Capital afkomstige kapitaal-injectie zal onder meer worden ingezet om meer lokale kantoren te openen en nieuwe getalenteerde mensen aan te nemen. Op dit moment heeft het bedrijf 19 mensen in dienst. 

Voldoende groeipotentieel

“Talkwalker is een voorloper op het gebied van social media monitoring en we zijn onder de indruk van de snelgroeiende klantenbasis, de wereldwijde exposure en de bewezen groei in combinatie met een winstgevende exploitatie”, stelt CEO Lars van ’t Hoenderdaal van Main Mezzanine Capital. “Main Mezzanine financiert bedrijven met bewezen succes, sterk management en voldoende groeipotentieel. Daarom zijn we enthousiast om samen met Talkwalker hun volgende groeifase in te gaan.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in