Overslaan en naar de inhoud gaan

'Topvrouw HP in race voor bestuurspositie Uber'

Bestuursvoorzitter Meg Whitman van Hewlett Packard Enterprise (HPE) is een van de zes kandidaten voor de toppositie bij het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app Uber. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
Uber
© Shutterstock
Shutterstock

Uber hoopt in september een opvolger te benoemen voor Travis Kalanick, die eerder onder grote druk van investeerders terugtrad.

Toegewijd aan HP

Naar verluidt heeft de Republikeinse zakenvrouw Whitman, die in 2010 de strijd om het gouverneurschap in Californië verloor, al enkele gesprekken met Uber gehad. De namen van de andere vijf potentiële kandidaten zijn niet bekend.

Volgens HPE is Whitman echter volledig toegewijd aan het bedrijf en van plan te blijven tot haar werk 'klaar is'. Uber wilde geen reactie geven.

Petitie

Een deel van het Uberpersoneel zit niet te wachten op een nieuwe topman. Ruim duizend werknemers ondertekenden een petitie voor de terugkeer van Kalanick. 'Niemand is perfect', benadrukte de schrijver van de petitie, een productieman die geldt als een vertrouweling van Kalanick.

Hoewel Kalanick niet langer de dagelijkse leiding bij Uber heeft is hij niet helemaal weg. Hij blijft lid van de raad van bestuur.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in