Overslaan en naar de inhoud gaan

Toshiba verkoopt chiptak aan Bain

Toshiba heeft overeenstemming bereikt met een consortium onder leiding van investeerder Bain Capital over de verkoop van zijn divisie voor geheugenchips. Met de deal is een bedrag van 2 biljoen yen, een kleine 15 miljard euro, gemoeid, maakte Toshiba bekend.
Toshiba

Of de soap rond de verkoop van de chiptak daarmee helemaal klaar is, is nog de vraag. De Amerikaanse partner Western Digital is naar de rechter gestapt in een poging een verkoop tegen te houden. De maker van computergeheugens wilde samen met een andere investeerder zelf de divisie van Toshiba inlijven. Toshiba zegt de verkoop door te zetten, zelfs als de rechter Western Digital gelijk geeft.

Toshiba is met Bain overeengekomen alle aandelen in de chiptak te verkopen. Daarnaast investeren de Japanners zelf 350 miljard yen in de divisie.

De verkoop van de chipdivisie was nodig, omdat Toshiba dringend geld nodig had wegens een miljardenafschrijving op zijn Amerikaanse nucleaire divisie. Die zorgt voor een fors gat op de balans van de onderneming. Als de problemen niet tijdig zouden worden opgelost dan dreigde Toshiba zijn beursnotering in Tokio kwijt te raken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in