Overslaan en naar de inhoud gaan

Trump en IT-leiders deden als egeltjes

Aankomend president Donald Trump ontving gisteren een aantal leiders van belangrijke technologiebedrijven in zijn Trump Tower in New York. Hij probeerde eerder veroorzaakte schade te herstellen.
Trump Tower
© CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original
CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped fro

Trump haalde in zijn campagne regelmatig uit naar IT-bedrijven. Vooral wat betreft medewerking aan opsporing en het creëren van banen veegde hij de bedrijven regelmatig de mantel uit. De ogen waren daarom gericht op de speciale ontmoeting die Trump had geregeld met de top van bedrijven als Apple, Google, IBM en Amazon.

Onderwerpen als encryptie en meer bevoegdheden voor opsporingsdiensten zijn niet aan de orde gekomen, concludeert Computerworld op basis van de verklaring die het team van Trump na afloop publiceerde. De ontmoeting was vooral bedoeld was om een gesprek op gang te brengen. Trump wil met de bedrijven samenwerken aan de bevordering van innovatie en het creëren van banen in de Verenigde Staten. De aankomend president heeft voorgesteld een dergelijke ontmoeting elk kwartaal te organiseren.

Last van bekrompen denken

Trump was vooral geïnteresseerd of de tech-leiders het bekrompen denken in Washington hen heeft belemmerd bij het uitwerken van innovatieve ideeën. Verder kwamen onderwerpen aan de orde als internationale handelsbarrières, IT bij overheid en in opleidingen en de inperking van bureaucratie bij de overheid. Ook is er gesproken over de winsten die de bedrijven buiten Amerikaanse belastingheffing houden. Het Trump-team noemde in de verklaring het belastingklimaat 'belemmerend'.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in