Overslaan en naar de inhoud gaan

TV-uitzending activeert smart homes

De oorzaak van de activering van de Google Home-assistenten was een advertentie. Daarin roept iemand 'Okay Google', de activeringszin voor het apparaat.
Google Home
© Google
Google

Het gevolg was dat in de miljoenen huishoudens die naar de Superbowl keken, in de actiestand schoten. Overigens bleek de assistent zo slim dat hij zelf merkte dat er iets niet in de haak was. Het apparaat bij The Verge-journalist Kwame Opam in huis kwam gelijk met de melding "Sorry, something went wrong".

Overigens was het niet de eerste keer dat iets dergelijks gebeurde. Begin januari meldde The Verge ook al dat de TV de Alexa van Amazon activeerde. Tijdens een uitzending van een TV-station in San Diego maakte een presentator een opmerking over een voorval waarbij een kind aan de Alexa thuis vroeg of de digitale assistent ook met haar met een poppenhuis wilde spelen. Daarop bestelde de Alexa een poppenhuis online. De ouders konden de actie terugdraaien en de Alexa beveiligen tegen ongewenste koopopdrachten met een code. Maar doordat de presentator vertelde over het voorval en daarbij "Alexa ordered me a dollhouse" uitsprak, werden bij diverse mensen de Alexa geactiveerd en die probeerde een poppenhuis te bestellen.

Het wachten is nu op een slimme adverteerder of hackers die gebruik maakt van de spraakactivatie om acties in gang te zetten in huizen met een slimme assistent.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in