Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter wil Tweetdeck uitbreiden

Twitter overweegt een uitgebreidere versie uit te brengen van Tweetdeck voor zakelijke gebruikers. Dat zou een betaalde versie kunnen worden.
twitter logo

Twitter laat weten dat het nu nog onderzoekt of zakelijke gebruikers sowieso interesse hebben in een geavanceerdere versie van Tweetdeck, meldt nieuwsdienst Reuters. Tweetdeck is een interface waarmee het mogelijk is een aantal Twitter-kanalen te besturen vanuit een enkel punt. De technologie achter Tweetdeck werd ooit ontwikkeld door een klein bedrijfje dat in 2011 werd opgekocht door Twitter. “We onderzoeken diverse manieren om Tweetdeck nog waardevoller te maken voor professionals”, laat Twitter weten in een verklaring. Daarbij zou het gaan om krachtigere tools voor marketeers, journalisten en andere zakelijke gebruiken.

Het bedrijf spreekt zelf niet over mogelijke betaalde licenties hiervoor. Twitter zou het geld echter wel goed kunnen gebruiken. Weliswaar heeft het ruim 300 miljoen gebruikers van zijn gratis dienst, maar haalt het nog lang niet genoeg omzet uit advertenties om winstgevend te kunnen zijn.

Twitter meldde over het vierde kwartaal van 2016 zijn laagste omzetgroei sinds de beursgang 4 jaar geleden en een daling van de advertentieomzet over het hele boekjaar 2016. Het bedrijf verklaarde bovendien toen dat het geen sterke groei van het aantal gebruikers verwacht voor 2017.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in