Loopbaan

Carriere
Dalende curve

Vacatureprobleem ICT gevaar voor economische groei

De helft van de ICT-vacatures is moeilijk te vervullen.

© Pixabay CC0 Public Domain
10 maart 2017

De helft van de ICT-vacatures is moeilijk te vervullen.

Het oplopend tekort aan goedopgeleide IT-professionals bedreigt groei in de IT-sector en de economie als geheel, waarschuwt UWV.

  • ICT vervult een steeds prominentere rol in onze samenleving en economie.
  • ICT raakt in toenemende mate vervlochten met andere sectoren in de economie.
  • De ICT-sector profiteert van de herstellende economie en de toegenomen investeringsbereidheid.
  • Het tekort aan goed opgeleide en voldoende gespecialiseerd personeel zou de groei van de sector kunnen afremmen.

Dit zijn de belangrijkste conclusies die het UWV trekt in de vandaag uitgekomen Factsheet ICT.

De toekomst voor de ICT sector is zonnig. In 2017 komt de groei in de productie in de sector met 3 procent, een verdubbeling van de groei in 2016, stelt UWV. Het probleem is dat bijna de helft van de ICT-vacatures moeilijk te vervullen is. Dat is in geen enkele andere beroepsgroep het geval. 

Verdubbeling probleemvacatures

In 2015 lag het aantal moeilijk in te vullen vacatures nog op 23 procent. Inmiddels is dat opgelopen tot 48 procent. Maar ondanks de krapte op de arbeidsmarkt liggen niet voor elke werkzoekende de banen voor het oprapen. De vraag is vooral groot naar specialistische functies op hbo- en universitair niveau. Slechts bij 11 procent van de moeilijk te vervullen vacatures gaat het om een mbo-niveau.

Er tekent zich een kwalitatieve mismatch af tussen vraag en aanbod in de ICT-sector. De benodigde technische kennis is vaak heel specifiek en moet bij de tijd zijn. Doordat de veranderingen heel snel gaan, zijn er weinig mensen met het juiste kennisniveau. Daarnaast is er een snel groei in de behoefte aan IT'ers die inzicht in bedrijfsprocessen hebben, over communicatieve vaardigheden beschikken en goed de vertaalslag kunnen maken tussen behoeften van de organisatie en de mogelijkheden in de IT.

Meer dan ooit is het belangrijk voor IT'ers om hun kennis bij te houden. Het UWV concludeert dat actuele certificaten tegenwoordig belangrijker zijn dat het diploma van een hbo- of wo-opleiding. Er wordt een flexibele houding vereist om aan te kunnen sluiten bij de behoeften uit een snel veranderende markt.

Microsoft houdt vandaag in samenwerking met het UWV een Continuous Learning Event om werkzoekende ICT'ers te inspireren voor om- en bijscholing en hen in contact te brengen met geschikte opleiders. Microsoft wil minimaal een derde van de 150 deelnemers aan het event aannemen.

De ICT-beroepsbevolking

Volgens het UWV waren in 2016 337 duizend mensen werkzaam in de ICT. Dat is ongeveer 4 procent van de totale beroepsbevolking in Nederland.

De beroepsgroep bestaat uit:

  • Software en applicatieontwikkelaars (64%);
  • Data- en netwerkspecialisten (19%);
  • Gebruikersondersteuners ICT (13%);
  • Radio- en televisietechnici (4%).
UWV: factsheet ICT 2017 fig 1
Merendeel ICT’ers werkt 36 uur of meer per week
Zie ook Loopbaan op AG Connect Intelligence
8
Reacties
Den oude IT'er 12 maart 2017 22:50

"Er tekent zich een kwalitatieve mismatch af tussen vraag en aanbod in de ICT-sector. De benodigde technische kennis is vaak heel specifiek en moet bij de tijd zijn. Doordat de veranderingen heel snel gaan, zijn er weinig mensen met het juiste kennisniveau."

Sorry hoor, maar dit soort marketingpraat komt mij toch wel lachwekkend over. Bovendien volledig naar de werkgever toegeschreven. Realistischer is waarschijnlijk dat veel werkgevers ten onrechte geen vertrouwen hebben aan IT'ers die niet geheel aan hun profiel voldoen en veel veelal ook niet het vermogen hebben om de benodigde kennis over te dragen binnen de organisatie. Oftewel stel je je vacatures veel te specifiek op, oftewel is de kennis binnen je organisatie zo specifiek dat je ook in staat moet zijn die nieuwe mensen aan te leren.

Dat is ondernemen en dat is wat uiteindelijk het verschil zal maken tussen organisaties die wel de juiste mensen aan weten te trekken en op weten te leiden. Een stukje verderop wordt het nog lachwekkender als er IT'ers gezocht worden die op eigen houtje orde moeten gaan scheppen in de chaos van een organisatie. Ik geloof best dat er organisaties op zoek zijn naar dat talent, maar zeker met een aantrekkende economie zullen die steeds minder in staat zijn hun droomtalent te vinden. Realisme in HR is helaas ver te zoeken in de ICT.

Henk 11 maart 2017 20:36

Het vacatureprobleem zal de komende jaren niet minder nijpend worden, vrees ik. De vraag naar hoogopgeleide IT'ers zal blijven stijgen. Steeds meer bedrijven beseffen dat zij de concurrentie alleen aankunnen als zij IT als kerncompetentie zien en niet als randvoorwaarde. Tegelijk neemt de belangstelling voor IT bij jongeren niet toe, integendeel. Het imago van de IT blijft onverminderd 'nerdish' en voor getalenteerden zijn er veel alternatieve sectoren die meer status, beloning en carrièreperspectieven in het vooruitzicht stellen.

Wat eraan te doen? Kinderen jong in aanraking brengen met techniek, in de eerste plaats. Zo moeten we ons afvragen of het logisch is dat we onze meest getalenteerde jongeren meer dan 2000 jaar oude talen onderwijzen, maar geen aandacht besteden aan de talen van deze tijd.

Daarnaast wordt het hoog tijd dat werkgevers technische IT'ers serieuze carrièrekansen bieden in de techniek. Nu komt het veel te vaak voor dat specialisten zich gedwongen zien hun loopbaan te vervolgen als projectleider of manager, omdat anders een serieuze groei in salaris er niet meer in zit. Hierdoor verdwijnt waardevolle technische kennis en ervaring voortijdig en haalt de sector niet het kwaliteitsniveau dat zo nodig is.

Anoniem 11 maart 2017 11:01

Pieters (gusj), het ljkt me niet dat jullie een eigen datacenter met alles er op en aan nodig hebben. ICT is een hulpmiddel voor jullie, niet het doel op zich. Dan is de vraag meer wat je echt nodig hebt, wat dat mag kosten (niet te veel) en hoe je dat dan verder kan regelen bij dienstverleners. Vergeet even niet de data-governance (wat is de waarde van de gegevens).

Pieters 10 maart 2017 16:09

Hierbij bij Gusj (https://www.gusj.nl/) hebben we ook moeite met het vinden met een sterke ICTér die naast IT taal ook business taal praat om samen de ontwikkeling te doen en de marketing. Dat is vaak een lastig te vinden combinatie en aan dit artikel te lezen wordt dat steeds moeilijker.

TinusH 10 maart 2017 14:59

Quote: "Nu al zien we dat op de ICT-arbeidsmarkt vraag en aanbod niet op elkaar aansluiten en dat werkzoekenden de aansluiting met nieuwe technologie missen. "

Bedrijven zoeken de verkeerde mensen: als ik vandaag een nieuwe technologie uitvind, dan kan ik niemand vinden die daar 2 jaar ervaring in heeft.
Werkgevers moeten mensen zoeken die de competentie hebben binnen enkele maanden de nieuwe technologie te omarmen, ipv mensen die 1 specifiek truukje kunnen. Dus: zoek mensen met competenties, niet mensen die een specifiek kunstje kunnen.

Wil 10 maart 2017 13:11

Sorry dat ik het moet benoemen maar misschien wordt het tijd dat ICT de mensen waardeert op basis van hun kennis en niet alleen op basis van theoretische kennis en de daaraan gekoppelde papiertjes. De oudere ervaren ICT'ers krijgen gewoon geen kans meer. Ze worden vaak geslachtofferd bij reorganisaties, in hun werkverleden werd hun kennis en ervaring optimaal benut en werden opleidingstraject uitgesteld wat men functioneerde toch goed. Uiteindelijk komt deze werknemer beschikbaar voor de arbeidsmarkt maar worden de kansen minimaal gezien de jongere medewerkers met hun merendeels basis theoretisch kennis goedkoper zijn. Juist de mix van de oudere ervaren medewerker met jonge theoretisch goed onderbouwde medewerker is de basis van een succesformule maar schijnbaar is die te kostbaar aangezien de oudere medewerker in de loop der jaren iets heeft opgebouwd. Juist de mix van de onervaren jonge medewerker met de oudere ervaren medewerker is de grootste kans tot succes die uiteindelijk rendabel is. Ook UWV heeft dit niet scherp in beeld net zoals de politiek. Laten we daar nu eens aan werken en niet scheepsladingen met ICT'ers uit andere landen binnenhalen want dat is symptoombestrijding en niet werken aan een stabiele oplossing.

Vanessa Engelhart 10 maart 2017 12:33

Ik heb daarvoor een oplossing gevonden hoe wij de komende jaren het tekort aan techneuten kunnen oplossen.
www.ctrla.eu .

[CTRL] A - Het ICT Rollenspel is een bordspel voor kinderen vanaf 10 jaar en simuleert een echt ICT project. Het spel heeft 8 technische/niet technische rollen zodat de kinderen zien dat je naast Hardware-/Software specialist ook jurist, reclame specialist of projectmanager kan worden en dus niet alleen met bits/bites of kabels bezig bent. Samen moeten zij een ICT product ontwikkelen, bouwen en verkopen voor een specifieke klantgroep.

De Proof of Concepts zijn heel succesvol geweest en we zijn nu bezig om de spelkoffers te kunnen laten produceren zodat de scholen dit daadwerkelijk kunnen aanschaffen.

IT'er 10 maart 2017 12:05

Misschien moeten de bedrijven niet alleen uitgaan van de papiertjes die de sollicitanten hebben, maar naar de werkelijke systeem/netwerk kennis van een persoon.

Reactie toevoegen