Overslaan en naar de inhoud gaan

'Voorjaarsupdate Windows 10 komt in maart'

Tot nog toe hanteerde Microsoft als moment voor de volgende grote update van Windows 10 aldoor de vage omschrijving "voorjaar 2017". Nu blijkt dat het bedrijf binnenskamers al een veel specifieker moment in gedachte heeft, tenminste als Twitteraar WalkingCat het bij het recht eind heeft.
Windows 10 venster

Die leidt maart 2017 af uit een aantal referenties naar Windows 10 Version 1703. Microsoft hanteert sinds het uitkomen van Windows 10 steeds de combinatie van het jaartal en maandnummer als versienummer. Zo kwam de eerste officiële versie uit in juli 2015 met nummer 1507, de tweede in november dat jaar met 1511 en de Anniversary Update met versienummer 1607.

Microsoft organiseert op 26 oktober een evenement rond de Surface hardware, waar waarschijnlijk ook nieuwe features van de volgende grote Windows update aan de orde komen. Mogelijk bevestigt het bedrijf dan wanneer de nieuwe versie op de planning staat. Tot nog is nog niet veel bekend over de veranderingen die Microsoft in de pijplijn heeft.

Nog weinig vernieuwing te zien

De deelnemers aan het Insider testprogramma hebben nog niet meer gezien dan enkele verbeteringen aan de digitale assistent Cortana en een mogelijkheid de hoeveelheid blauw licht van het scherm te verminderen. Zo'n eigenschap zit al in veel smartphones en tablets om slaapverstoring te voorkomen bij computergebruik vlak voor bedtijd. Blauw licht heeft een ongunstig effect op de lichaamsfuncties die het slaapritme controleren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in