Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorverkoop iPhone X 'veel beter dan verwacht'

Zorgen over de vraag naar de nieuwe iPhone X zijn totaal niet nodig. Volgens Apple zijn de bestellingen in de voorverkoop boven verwachting hoog.
© Pixabay.
Pixabay.

Een woordvoerder van Apple liet dit weekend aan nieuwsdienst Reuters weten dat de vraag naar de nieuwe iPhone veel hoger is dan het bedrijf had verwacht. Daarmee is echter ook de levertijd voor de meeste bestellers veel langer dan gehoopt.

Uitverkocht

De partij iPhone X-toestellen die op de beloofde datum 3 november geleverd kan worden, was 10 minuten nadat de voorverkoop was gestart al uitverkocht. Alle bestellingen daarna hebben een levertijd van 5 tot 6 weken.

Een verklaring hiervoor, geeft het bedrijf niet. Analisten laten echter al enige weken horen dat ze zich zorgen maken over de complexe productie van de iPhone X. De nieuwe functies hiervan, en dan vooral de gezichtsidentificatie die de vingerafdrukherkenner vervangt met behulp van het TrueDepth-camerasysteem, lijken tot een tragere productie te leiden.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Vraag naar iPhone 8 laag

De iPhone X kan ook in Nederland al besteld worden, voor prijzen vanaf 1159 euro. Die hoge prijs voor een smartphone, lijkt veel klanten niet te deren. Het lijkt er op dat veel kopers gewacht hebben op de iPhone X; de vraag naar de iPhone 8-modellen is tamelijk laag. In het huidige kwartaal zijn de iPhone 8 en de 8 Plus goed voor maar 16 procent van alle iPhone-modellen, blijkt uit cijfers van Consumer Intelligence Research Partners.

De veel goedkopere maar 2 jaar oude iPhone 6S en 6S Plus zijn aanzienlijk populairder: zij zijn goed voor 24 procent van de verkochte iPhones. De iPhone 7 en 7 Plus worden nog het best verkocht met een ‘marktaandeel’ van 58 procent in het lopende kwartaal.

De software en hardware op de iPhone X zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van augmented reality. Maar daar zitten IT'ers niet per se op te wachten - zij hebben liever een betere accu op hun smartphone.

Iedereen een smartphone met augmented reality-toepassingen verkopen brengt weer nieuwe dilemma's met zich mee, want wetgeving voor de techniek is er nog niet. Lees hier waarom het zo belangrijk is dat die er wel komt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in