Loopbaan

Carriere
juichende vrouw met computer

Vrouwen negeren IT-vacatures ten onrechte

Door slechte vacatureteksten laten werkgevers veel potentieel aan vrouwelijke IT’ers liggen.

© CC BY 2.0 - Flickr.com Search Engine People Blog
19 april 2017

Door slechte vacatureteksten laten werkgevers veel potentieel aan vrouwelijke IT’ers liggen.

Door een overdaad aan jargon, technische specificaties en de angst in een mannenwereld terecht te komen voelen vrouwen zich niet geroepen te solliciteren. Met een schreeuwend tekort aan IT’ers bij onder meer het Rijk en gemeenten liggen hier dus volop kansen om het tij te keren.

De ICT heeft een zeer kansrijke arbeidsmarkt, weinig beroepsgroepen hebben zo veel openstaande vacatures per kandidaat als de ICT concludeerde het UWV onlangs nog. In 2015 was gemiddeld 23 procent alle vacatures moeilijk vervulbaar.

Onder ICT-vacatures was dit echter 48 procent, het hoogste aandeel van alle beroepsgroepen. De tekorten ontstaan vooral door de veranderende gevraagde skills: vaak zijn technische vaardigheden nodig om systemen van binnenuit te begrijpen. De vereiste kennis in de ICT is vaak heel specifiek en moet up-to-date zijn. Ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarnaast is er in toenemende mate ook behoefte aan mensen met inzicht in bedrijfsprocessen en communicatieve vaardigheden, die klantwensen kunnen vertalen naar ICT.  En vooral die laatste eisen spreken vrouwen over het algemeen aan.

Technisch imago

Het beperkte enthousiasme van vrouwen om op IT-functies te reageren ligt overigens niet uitsluitend aan de onaantrekkelijk omschreven vacatures. Volgens recruiter Monsterboard overwegen vrouwen een baan in de IT nog veel te weinig, omdat ze denken dat de wereld van de Informatie Technologie te technisch is voor hen. Monsterboard wil met een Diversity Week zowel IT-werkgevers als vrouwen laten inzien dat een baan in de IT voor vrouwen dichterbij is dan vaak gedacht wordt.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

‘Als vrouwen gaan onderzoeken hoeveel IT er al in hun huidige baan zit en als ze hun kwaliteiten hier naast leggen, blijkt dat een IT baan vaak wel binnen handbereik ligt’, is de overtuiging van Gian Zandonà, managing director van Monsterboard. ‘Soms moeten alleen wat extra trainingen of opleidingen gevolgd worden’. Daarnaast spreekt het vrouwelijke kandidaten meer aan als er termen als opleiding, coaching, ouderschapsverlof en flexibele werktijden in de baanomschrijving voorkomen.

Creativiteit

Zandonà wil daarmee overigens niet beweren dat het technische aspect van het vak totaal onbelangrijk is. ‘Je moet een zekere affiniteit of interesse hebben in techniek, maar uit gespreken met vrouwen die al werkzaam zijn in de IT blijkt dat communicatieve vaardigheden, analytisch vermogen en creativiteit bijna net zo belangrijk zijn voor een IT functie’.

Bron: Binnenlands Bestuur / Esther Walstra

Lees meer over
Zie ook Loopbaan op AG Connect Intelligence
2
Reacties
Varengan 19 april 2017 13:26

Sorry maar als vrouw in de IT vind ik dat persoonlijk echt onzin. Als het je interesse heeft, dan reageer je daar wel op. En als die dingen die hier omschreven worden je tegenstaan, misschien moet je daar dan inderdaad maar niet op reageren. Natuurlijk is het technische aspect wel zeer belangrijk en het inzicht, je moet toch geen vacature teksten gaan aanpassen met bijzaken die dan belangrijker lijken. Zo krijg je de verkeerde mensen op de verkeerde plek en blijf je bezig met die mensen in te werken. Ik spreek uit ervaring. Dat komt omdat de feeling er niet is, de interesse misschien wel. Maar ik krijg van de mensen die op deze manier zijn aangenomen (met letterlijk het idee dat elke aap een kunstje kan leren) steeds de vraag of ik de oplossingen voor problemen/verstoringen op wil schrijven zodat zij dat de volgende keer ook kunnen. Niet willen begrijpen dat er dus niet altijd zomaar standaard oplossingen zijn voor ICT verstoringen. Dit zijn dan mensen die denken dat ze ICT-er zijn omdat ze een wachtwoord kunnen resetten...

Tanja Ubert 19 april 2017 12:36

Bij de opleiding informatica hebben we (Hogeschool Rotterdam) nu bijna een klas vol meiden, en is er een initiatief gestart van en voor studentes in IT en IT gerelateerde studies (Informatica, Technische Informatica, Communicatie Media en Game Technologie en Communicatie en Media Design) genaamd Dresscode (https://www.facebook.com/dresscoderotterdam). Dit helpt om samen het beste uit jezelf en elkaar te halen. IT vrouwen werken graag samen met de mannen, maar soms is het ook leuk om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Ook het VHTO is een HBO-I Womens Community gestart (http://www.vhto.nl/over-vhto/nieuws/womens-community-van-hbo-i/). Langzaam laten de dames ook van zich horen.
ing. Tanja Ubert RI
Hogeschooldocent

Reactie toevoegen