Overslaan en naar de inhoud gaan

Webshops zonder winkelpand groeien het snelst

Webwinkels zonder vestiging in de winkelstraat hebben hun omzet vorig jaar aanzienlijk harder zien toenemen dan winkels die wel fysieke zaken hebben. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
shopping cart
© Pixabay
Pixabay

Pure webshops zagen hun opbrengsten van januari tot en met november met 23 procent oplopen. De onlineomzet van winkels die ook fysieke vestigingen hebben, kwam in dezelfde periode een kleine 15 procent hoger uit. Een jaar eerder groeiden beide soorten webwinkels nog even snel.

Webwinkels die geen winkelpanden hebben verkopen hoofdzakelijk kleding. Ook huis- en tuinartikelen zijn een vaak geziene specialisatie. De laatste tijd komen er ook steeds meer webshops bij die zich richten op voeding. In verreweg de meeste gevallen gaat het om eenmansbedrijven.

Groei loopt iets terug

Alle webwinkels tezamen hebben in eerste elf maanden van 2016 ruim 19 procent meer omgezet dan in dezelfde periode in 2015. Daarmee was de groei iets beperkter dan het voorgaande jaar, toen de omzet nog met 21,5 procent toenam.

Steeds meer Nederlanders shoppen via het internet. In 2015 kocht nog 70 procent van de mensen wel eens iets bij een webwinkel. Vorig jaar was dit volgens het CBS opgelopen tot 73 procent. Vooral levensmiddelen, kleding, huishoudelijke spullen en reizen vlogen meer over de digitale toonbank. Jongeren winkelen nog altijd iets vaker online dan ouderen, maar dit verschil wordt almaar kleiner.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in