Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 nog steeds gratis te krijgen

Op 29 juli vorig jaar eindigde de mogelijkheid gratis over te stappen van Windows 7 of Windows 8.1 naar Windows 10. Of toch niet?
Get Windows 10 pop-up

Het officiële Get Windows 10-programma is gestopt, tot grote vreugde van degenen die niks van het nieuwste Microsoft pc-besturingssysteem willen weten. De upgrade-brainwash is gestopt. Wie nu toch nog Windows 10 wil hebben moet de portemonnee trekken, lijkt het.

Maar niets is minder waar, ontdekte ZDNet. Alle tools om de overstap te maken werken nog steeds, zonder dat er om een creditcard wordt gevraagd. Dat geldt ook voor het upgraden van Windows 10 Home naar Windows 10 Pro wanneer je beschikt over een Pro- of Ultimate edition van Windows 7 of 8.1.

ZDNet geeft een uitgebreide handleiding, maar eigenlijk komt de procedure in het kort hier op neer:

Download een kopie van Windows 10 op een pc waarop een geldige Windows 7 of Windows 8.1 licentie actief is. Download vervolgens de Media Creation Tool en kies de optie 'Upgrade this pc now'. na de installatie komt de software niet met het verwachte verzoek op een productsleutel. Er staat nu een geldige Windows 10-licentie op de pc. Dat kan worden gecontroleerd onder de menu-optie Instellingen.

De licentie is dan ook gekoppeld aan de hardware. Dus ook bij een schone installatie zal de authenticatieserver de pc herkennen en een automatische activatie doen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in