Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 verplicht op Intels 7e generatie

Microsoft probeerde eerder al de eigenaren van de nu courante generatie Skylake-processors voortijdig naar Windows 10 te laten migreren door de ondersteuning van Windows 7 en 8.1 te bekorten. Dat plan heeft het na protesten laten varen. Maar Microsoft bleef en blijft wel op het standpunt staan, dat nieuwere generaties processors alleen onder Windows 10 kunnen draaien. Alleen op die manier kan Microsoft de vernieuwingen in de processors ten volle benutten, geeft het als reden.
Windows 10 startmenu

De nieuwe generaties waar Microsoft het over heeft, beginnen met Kabylake. Intel bracht  onlangs de eerste exemplaren uit van deze 7e generatie Core-processor. Intel bevestigde desgevraagd tegenover PCWorld, dat Windows 7 en 8.1 niet ondersteund worden. 'Intel zal voor zijn 7e generatie Core-processors geen drivers voor Windows 7 en 8.1 ontwikkelen', verklaarde een zegsman van Intel per e-mail.

Ook AMD loopt in de pas met Microsofts wensen. Voor de Bristol Ridge 'accelerated processing unit' gold dat al, en ook voor de voor volgend jaar geplande lijn van Zen-processors zal gelden dat oudere Windows-versies dan nummer 10 niet ondersteund worden.

Of de oudere varianten van Windows helemaal niet draaien op de nieuwe processors staat nog te bezien. Maar de kans dat dat een vlekkeloze operatie wordt, lijkt  niet erg groot. Mogelijk dat het een leuke uitdaging voor pc-enthousiastelingen wordt. Maar voor zakelijke toepassing is dat geen begaanbare weg. Organisaties die niet voortijdig naar Windows 10 willen migreren of met een versplinterd Windows-platform willen werken, moeten de nieuwe processors dus uit de weg gaan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in