Overslaan en naar de inhoud gaan

Yahoo-directeur verdient 186 miljoen dollar aan overname

Marissa Mayer, de CEO van Yahoo, kan aan de verkoop van de internettak van het bedrijf aan de Amerikaanse provider Verizon zo'n 186 miljoen dollar verdienen.
Marissa Mayer
© Yahoo
Yahoo

Dat meldt de New York Times vandaag op basis van beursdocumenten die Yahoo heeft ingediend. De aandelen die Mayer in handen heeft hebben op dit moment een waarde van meer dan 170 miljoen euro.

Mayer heeft vijf jaar lang aan de top van Yahoo gestaan en is een van de invloedrijkste IT-vrouwen wereldwijd. Ze probeerde Yahoo in die periode weer te laten groeien, onder meer door te snijden in het aantal producten en websites, maar ook door meer te focussen op mobiele diensten. Uiteindelijk wist Mayer het tij niet te keren.

Meer dan 200 miljoen dollar

Het hierboven genoemde bedrag komt bovenop haar salaris en bonussen die ze de afgelopen vijf jaar opstreek en staat ook los van de waarde van de aandelen die Mayer hiervoor al verkocht heeft. Alles bij elkaar verdiende zij meer dan 200 miljoen dollar bij Yahoo. Mayer werkte hiervoor onder meer bij Google.

Yahoo bestaat al 22 jaar. Aandeelhouders van het internetbedrijf stemmen op 8 juni aanstaande over de verkoop van de internetpoot aan Verizon. Verwacht wordt dat zij hun goedkeuring zullen geven aan de deal waar zo’n 4,5 miljard dollar mee gemoeid is. De internetactiviteiten van Yahoo wil Verizon fuseren met het voormalige AOL. Het bedrijf krijgt de nieuwe naam Oath. De aandelen Alibaba en Yahoo Japan die Yahoo bezit, worden ondergebracht in het bedrijf Altaba.

Investering in Snapchat

Uit de ingediende beursdocumenten blijkt verder dat Yahoo in 2015 heeft geïnvesteerd in Snapchat. Het zou gaan om 4,6 miljoen aandelen, die samen inmiddels 98 miljoen dollar waard zijn. Dat betekent  ongeveer een verdubbeling van de aankoopwaarde.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in