Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo gebruik je Windows 7 of 8.1 op nieuwste pc's

Op pc's met de 7e generatie Intel Core of AMD Ryzen processoren kan Windows 7 of 8.1 eigenlijk niet goed worden geïnstalleerd. Zo wil Microsoft dat. En dat is voor veel bedrijven een serieus probleem, maar ook een irritatie voor consumenten die prettiger werken met een ouder besturingssysteem. Er is echter een oplossing gevonden.
Blije gebruiker
© CC BY-SA 2.0
CC BY-SA 2.0

Die oplossing komt van de ontwikkelaar genaamd Zeffy, die wat code op Github heeft gezet waarmee de blokkade die Microsoft heeft aangebracht, kan worden omzeild. De code is gericht op de detectie van het type CPU dat Microsoft in Windows Update heeft ingebouwd.

Hoewel Microsoft aanvankelijk het gebruik van Windows 7 en 8.1 op de genoemde processorfamilies helemaal wilde blokkeren, is dat beleid na protest uit het bedrijfsleven aangepast. Maar daarvoor in de plaats kwam een nieuw beleid om de overstap naar Windows 10 te stimuleren. De nieuwe pc's die van de oudere  besturingssystemen zijn voorzien, krijgen wel beveiligingsupdates maar moeten andere updates missen. Windows Update signaleert welk type processor in de pc zit en blokkeert de betreffende updates.

Zeffy legt in detail uit hoe hij deze blokkade wist te omzeilen. Uiteindelijk komt het er op neer dat hij een nieuwe versie van het bestand wuaueng.dll creëerde. Het nadeel van zijn methode is dat elke keer dat een update is uitgevoerd het wuaueng.dll opnieuw moet worden vervangen door de gemanipuleerde versie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in