Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Koreanen verliezen rechtszaak tegen Samsung

Een Zuid-Koreaanse rechter heeft Samsung gelijk gegeven in een rechtszaak die was aangespannen door bijna 1900 gedupeerden die de Galaxy Note 7 hadden gekocht.

De Koreanen vroegen om een schadevergoeding van in totaal 930 miljoen won (700.000 euro), nadat alle exemplaren van de Note 7 in september vorig jaar werden teruggeroepen in verband met brandgevaar.

Klanten hebben het aankoopbedrag van het toestel al helemaal teruggekregen, of konden het toestel omruilen voor een ander model, maar moesten zelf nog wel enkele stappen ondernemen om hun toestel te retourneren. Bovendien moesten zij apps opnieuw installeren op hun nieuwe mobieltjes. Zij eisten hiervoor omgerekend een schadevergoeding van bijna 370 euro per persoon.

Niet in verhouding

Volgens de rechtbank was het ongemak dat daardoor ontstond echter niet dusdanig groot dat een schadevergoeding op zijn plaats zou zijn. Dat meldt de The Korea Herald.

De Note 7 werd op 19 augustus vorig jaar gelanceerd en al snel bleken er problemen te zijn met het toestel. De nieuwe smartphone van Samsung kon ontvlammen omdat een te grote accu in een te kleine ruimte werd verwerkt. Onlangs ging in Zuid-Korea een herziene versie van het toestel in de verkoop, met een iets kleinere batterij. Later deze maand presenteert Samsung trouwens de Galaxy Note 8.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in