Overslaan en naar de inhoud gaan

2022 wordt het jaar van WWAN

We delen 3 redenen waarom WWAN in 2022 een hoge vlucht zal nemen.
Steeds meer bedrijven omarmen de voordelen van Wireless WAN (WWAN), blijkt ook uit onderzoek van Nemertes.

Cloudservices, IoT-apparaten en toenemende mobiliteit duwen bedrijven buiten de architecturale beperkingen van bekabelde netwerken. Wireless WAN's zijn de volgende stap. Nemertes Research deed eind vorig jaar binnen twaalf grote organisaties onderzoek naar de operationele impact van WWAN, in opdracht van Cradlepoint. Volgens het onderzoek, dat in de VS en Australië werd uitgevoerd, ervaren bedrijven in de praktijk veel voordelen van de implementatie van WWAN, die veelal binnen de volgende drie pijlers te vangen zijn.

#1. Het maakt een bedrijf wendbaarder
Respondenten benadrukten WWAN’s strategische zakelijke voordelen, specifiek ook op het gebied van wendbaarheid. De ondervraagde bedrijven stelden dat zij hun connectiviteit sneller en locatieonafhankelijk konden realiseren, waardoor zij flexibeler kunnen opereren. Nieuwe bedrijfspanden of winkels hoeven geen weken of maanden te wachten op de bekabelde netwerkservices. Zodra de router is geïnstalleerd kunnen er meteen inkomsten worden gegenereerd. Dit is ideaal voor pop-up stores en tijdelijke vestigingen zoals een bouwkeet of testlocatie. Een nieuwe locatie moet gemiddeld 35 dagen wachten op de bekabelde link. Met WWAN ben je vanaf dag één online.

Een bijkomend voordeel van een WWAN, is de mogelijkheid om effectief mobiele voertuigen aan te sluiten op het bedrijfsnetwerk. Zo is de data van bijvoorbeeld vrachtwagens, bestelbussen of treinen continu op afstand toegankelijk. Vice versa hebben medewerkers in het werkveld altijd toegang tot bedrijfskritische applicaties en data.

#2. WWAN verbetert de betrouwbaarheid
Uit het onderzoek blijkt dat WWAN vooral nog wordt ingezet als back-up voor het bekabelde netwerk. 75 procent van de respondenten zet WWAN in op het moment dat het bekabelde WAN ermee is gestopt. Toch wordt WWAN ook al vaak ingezet voor primaire connectiviteit, vaak zonder bekabelde link. 67 procent van de respondenten doet dit op één of meerdere locaties. 75 procent van de ondervraagde bedrijven ervaarde de beschikbaarheid even goed of zelfs beter, dan met een bedraad netwerk. In 90 procent van de gevallen werd dankzij WWAN de downtime per site verminderd, met gemiddeld 62 tot 88 procent.

#3. Het gebruik van WWAN is kosteneffectief
In het algemeen zijn de kosten van een WWAN-oplossing ongeveer gelijk (op basis van per Mbps). Maar dankzij de hogere doorvoer van WWAN besparen bedrijven gemiddeld 53 procent op hun kosten. Bedrijven zien daarnaast een mogelijkheid te besparen op operationele kosten. De respondenten stelden dat hun medewerkers 54 procent minder tijd kwijt waren aan het troubleshooten van WAN-issues.

Hoe zit het met 5G?
De organisaties die deelnamen aan het Nemertes-onderzoek gebruikten 4G-diensten voor hun WWAN. Maar hoe zit het met 5G? Hoewel providers flink inzetten op de uitrol van 5G, zal de benodigde aanpassing aan de infrastructuur een aantal jaren duren. Organisaties hoeven echter niet te wachten om te profiteren van 5G en wireless WAN, omdat een deel van de technologische vooruitgang die 5G zal bieden, nu al beschikbaar is via Gigabit-Class LTE. Bovendien is het opdoen van ervaring met 4G/LTE waardevol, naarmate een organisatie zijn IT infrastructuur evolueert in aanloop naar de uitrol van 5G.

In de kern ondersteunen Wireless WAN’s verschillende soorten netwerkconnectiviteit, waardoor zij een groter bereik en meer flexibiliteit kunnen toevoegen aan bedrijfsnetwerken. Aanvullend ontsluiten zij wireless edge-oplossingen, waardoor bedrijven de netwerkfunctionaliteit kunnen uitbreiden naar de mensen en dingen die het werk verzetten, ongeacht hun locatie. Enterprise-class wireless WAN-oplossingen doen de beperkingen van bedrijfsnetwerken teniet, creëren nieuwe kansen en leggen de basis voor verdere transformatie en innovatie.

Meer weten over de mogelijkheden die WWAN biedt? Neem contact op met Cradlepoint.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in