Loopbaan

Branche
rechtspraak

100 techbedrijven in verweer tegen maatregel Trump

De tijdelijke buitenwerkingstelling van Trumps immigratieban weerhield de top van Amerikaanse Techbedrijven niet van het aanspannen van een rechtszaak.

6 februari 2017

De tijdelijke buitenwerkingstelling van Trumps immigratieban weerhield de top van Amerikaanse Techbedrijven niet van het aanspannen van een rechtszaak.

De 100 bedrijven sloten zich gisterenavond aan bij een zogeheten class action suit de staat Washington bij het Amerikaans hof van Justitie aanspande tegen president Trump.

Onder de honderd bedrijven zitten grote namen uit de IT-industrie, zoals Apple, Dropbox, eBay, Facebook, Github, Google, Intel, LinkedIn, Mozilla, Netflix, Salesforce, Twitter en Wikimedia.

Het protest is gericht tegen de maatregel van president Donald Trump waarin mensen uit 7 moslimlanden worden geweigerd.

De Tech-industrie heeft erg veel last van de maatregel. Er komen nogal wat hooggekwalificeerde werknemers van deze bedrijven uit de door de maatregel getroffen landen. Zij kunnen de VS daardoor niet verlaten omdat ze niet meer terug mogen komen. Ook kunnen zij geen familie voor een bezoek laten overkomen.

De federale rechter James L. Robart oordeelde vrijdag dat president Trump met het betrokken decreet buiten zijn bevoegdheden was gegaan en draaide het daarop tijdelijk terug. Het Witte Huis spande daarop zaterdag een nood-hogerberoep-procedure aan bij een speciale rechtbank om de uitspraak van de federale rechter ongedaan te maken, maar die werd afgewezen. De inhoudelijke behandeling van de zaak volgt overigens later. Dat is waarom de techbedrijven nu massaal deelnemen aan de class action suite. Zij hebben zich als Amici curiae toegevoegd aan de zaak.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.