Overslaan en naar de inhoud gaan

2015: het jaar van de experimental enterprise

Dit zegt Olaf Molenveld, directeur van start-up Magnetic.io. Experimental enterprises zijn organisaties die software omarmen en daarmee snel en data-gedreven kunnen experimenteren en innoveren. Zo kunnen ze, net als de succesvolle Silicon Valley-voorbeelden Netflix, Twitter en AirBnB, hun (online) business continu en razendsnel testen en verbeteren.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Molenveld: "Marc Andreessen geeft in zijn veel geciteerde betoog 'How software is eating the world' al aan dat als bedrijven in de toekomst nog mee willen spelen in de wereld van online en omni-channel players, ze moeten accepteren dat software, en alle mogelijkheden daarvan, een essentieel onderdeel van hun bedrijfsvoering vormt."

Containertechnologie

Er zijn een paar belangrijke voorwaarden voor een succesvolle experimental enterprise: online experimenten moeten kosteneffectief zijn, ze moeten snel kunnen worden opgezet en uitgevoerd, en ze mogen bestaande belangrijke processen niet negatief beïnvloeden.

Bedrijven worstelen vaak om aan deze voorwaarden te voldoen. Om hen te helpen, komt containertechnologie - vooral bekend van Docker - steeds meer in beeld. Docker, een bedrijf van nog maar vijftien maanden oud, heeft inmiddels 55 miljoen dollar aan kapitaal binnengehaald.

In het toegankelijk maken van containertechnologie voor het bedrijfsleven, komen er steeds meer oplossingen op de markt die de software gebruiksvriendelijk verpakken. Hierdoor wordt de technologie direct toepasbaar voor enterprises. De startup Magnetic.io is een voorbeeld van zo’n aanbieder.
Molenveld: "Door bewezen technologieën uit Silicon Valley, zoals Docker gebruiksvriendelijk te verpakken, worden enterprises weer lean & agile innovators. Het wordt nu voor veel meer bedrijven mogelijk om een experimental enterprise te worden. 2015 wordt het jaar van de software-gedreven bedrijven."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in