Loopbaan

Carriere
millennials

6 manieren om millennials te binden

Millennials: of ze nu zelfingenomen, egocentrisch, ongeduldig en lui zijn of juist onbevangen, kritisch, zelfbewust en openstaand voor feedback... organisaties kunnen niet zonder ze.

8 juni 2017

Jong talent staat niet langer in de rij bij gevestigde multinationals. Bovendien zouden ze ongeduldig en ontrouw zijn. Een bedreiging voor IT-werkgevers die toch al kampen met een oplopend personeelstekort.

Veel organisaties worstelen met het binden van hoogopgeleide millennials, schreef het FD onlangs. Deze nieuwe generatie op de werkvloer wordt afgeschilderd als zelfingenomen, egocentrisch, ongeduldig en lui. Daardoor zijn ze lastig te managen. ORMIT werkt dagelijks met 150 hoog opgeleide millennials in haar traineeships en zegt met 25 jaar ervaring alles over de drijfveren en behoeften van jonge hoogopgeleide mensen te weten. De organisatie herkent zich niet in het beeld dat van millennials geschetst wordt. “Wij zien in de praktijk dat hoogopgeleide millennials onbevangen, kritisch en veelal zelfbewust in het leven staan en vragen om feedback. Ze willen betekenisvol werk doen en zijn gedreven om impact te hebben. Gezien hun gebrek aan ervaring hebben ze vaak anderen nodig om succesvol te zijn en het verschil te maken. Ze zoeken anderen dan ook actief op en zijn daardoor juist sterk in het creëren van verbinding en het opbouwen van persoonlijke en professionele netwerken”, stelt Alexander Bunt .

Gerichte begeleiding

Het al dan niet succesvol laten zijn van millennials is niet alleen toe te schrijven aan jongeren zelf, maar vergt ook een gedegen aanpak van managers om deze nieuwe generatie te winnen voor je organisatie en hun potentieel volledig te benutten. Hoe kunnen organisaties dit voor elkaar krijgen? Met gerichte begeleiding kunnen hoogopgeleide millennials volgens de organisatie het verschil maken voor de organisaties waar ze werken. Daardoor is het zaak deze generatie langer aan je organisatie te binden. ORMIT geeft hiervoor 6 praktische tips:

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Inloggen

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!