Overslaan en naar de inhoud gaan

670.000 pc's per dag, het was in tijden niet zo bar

61,1 danwel 60,5 miljoen pc's, laptops en notebooks vonden hun weg naar een koper in het tweede kwartaal. Dat becijferden Gartner en IDC in hun kwartaaloverzichten van de pc-markt.

Beide onderzoeksbureaus zijn het eens over het feit, dat dit van jaar op jaar bezien weer krimp betekent. Volgens Gartner lagen de verkopen 4,3 procent lager dan in het tweede kwartaal van 2016. IDC zag een krimp van 3,3 procent; dat viel IDC nog mee, vooraf had het op een krimp van 3,9 procent gerekend.

Over de grootste partijen in de markt zijn Gartner en IDC het deze keer wel eens. HP en Lenovo staan in die volgorde op één en twee, met ongeveer een vijfde van de verkopen. Dell is nummer 3 met ongeveer een zesde van de markt, en Apple en Asus zijn 4 en 5 met 6 tot 7 procent van de markt. Ongeveer een kwart van de verkopen komt voor rekening van andere leveranciers.

Volgens Gartner moeten we 10 jaar terug in de tijd om een kwartaal te vinden waarin de verkopen van pc's zo laag waren. Dat stelt de producenten natuurlijk wel voor uitdagingen. Maar het gaat nog steeds wel om een enorme markt. Per dag schuiven de leveranciers zo'n 670.000 pc's. Wat zo'n pc gemiddeld opbrengt, melden de cijfers die Gartner en IDC publiceerden niet. Maar dat er tientallen miljarden euro's omgingen in pc-markt in het tweede kwartaal, dat staat wel vast.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in